Bortskänkes.

Jag gick och la mig 23 i hopp om att få sova lite innan lillen vaknade.

Jag har hitills sovit EN timma på FEM, jag går sönder.

Ge mig tips snälla! Hur får jag honom att sova.


Han sover max 2 timmar sammanlagt på dagen uppdelat på tre gånger, han är inte hungrig och han skrattar bara!

Det är så tiltande att han vaknar och när jag tittar ned på honom får jag världens smile, hur ska jag kunna bli arg...

Jaja vi får se när han somnar, vi har dag har dygnet runt.

Puss K.

Kommentarer
Postat av: matilda

Va jobbigt, jag har en kompis som har de likadant, fortfarande och killen är 11 månader.. eller lite bättre är de nu men han sover ändå dåligt. Hon gjorde också kejsarsnitt och jag har hört att snittade bebisar oftast sover dåligt, vet inte vad det beror på eller om de är sant men dom jag vet som blivit snittade har problem med sömnen :(

vet inte hur man ska kunna göra, men rutiner är nog viktigast, de funkar bäst för oss. Alltid samma varje dag, om man typ inte är bortrest eller så.. Så har vi KOLsvart i sovrummet, hon vaknar av ljuset annars. Rullgardin + massa filtar och sånt runt rullgardinen så inget ljus kmr in :P

Sen har jag hört också att dom inte ska äta precis när dom somnar, då kan dom få lite magknip.. Utan dom ska äta minst en halvtimma innan dom sover.. Milia brukar äta gröt typ halv sju, sen duscha, och sen leka runt lite på golvet och halv åtta så lägger vi henne i hennes säng och drar på speldosan och killar lite o säger godnatt och går ut därifrån så hon är själv.. och då somnar hon när hon bökat och fixat med täcket och kudden.. haha. Men ja du de är svårt de där.. va som kan funka =/ de är ju så olika för alla..

puss

2010-07-18 @ 20:22:37
URL: http://tuldanstillvaro.blogg.se/
Postat av: Lotta

Hur sover han på dagen? Hur gammal är han nu? Har han napp? Får han välling innan han somnar? Du ammar honom fortfarande va?



Svara på det så ska jag ge råd sen. Men han borde vara runt fem, sex mån nu va? Och det är inte alls ovanligt att såna småingar sover crappy.

2010-07-20 @ 11:04:51
Postat av: K



Lotta

Han sover kanske 3st 20-30 minutere på dagen, nopp han vägrar napp men man märker att han vill tutta. nopp ingen välling heller bara ammar. men han vaknar inte och är hungrug utan bara tuttig.

Han är 20v nu den lilla ungen :)



Hur mår du och elliot?



pusspuss

2010-07-20 @ 15:15:18
URL: http://midgetslife.blogg.se/
Postat av: Lotta

Vi mår utmärkt! Har haft långsemester tillsammans och nu är han med B i Jönne, hos farmor och farfar.



Först och främst skulle jag vilja tipsa om att ge välling i alla fall. Det är alltid en bra början att de är mätta när de somnar. Det andra tipset är försöka få lite rutiner på tider. Det är ett jävla helvete att hålla på med, men det brukar hjälpa, med både fasta mat- och sov tider, även på dagen. Försök även att reglera så att han kanske inte sover sista middagspasset så sent eller i alla fall inte så länge.



Och prova med napp igen, man kan få envisas ett bra tag, men det är ett bättre alternativ än att han vaknar och vill ha dig. Du måste ju få sova. Eller så kanske han är en snuttefiltsunge. Testa lite olika.



Vill han ha uppmärksamhet när han vaknar på natten då? Om han inte är hungrig, tänker jag? Om han inte är ledsen är hungrig, så kan han väl ligga i sin säng och jollra lite? :-P



Det är några tips, men som sagt ... Han är så liten än. Det där med sova hela natten kan dröja lite. Elliot började sova bra när jag slutade amma (6.5 mån), men han vaknade ju och var "hungrig" (snuttig/sugen/törstig)innan dess. Så hade lillen varit över sex mån hade jag rekomenderat att sluta amma ;-) Det brukar lösa nattproblemen för de flesta.



Stora kramar till er!!

2010-07-20 @ 19:55:23
Postat av: K

Lotta

Nej inte uppmärksamhet heller, han är som i dvala men gråter öppnar inte ens ögonen. han vänder sig till mage och kommer inte tillbaka till ryggläge, tror det kan vara det han blir lite irriterad på med.

men ok, välling eller ersättning? och hur mycket? ska jag inte amma sista målet?



Hur började du ge elliot mat och smakisar? jag ger frank en smakis om dagen till lunch(har gjort de i 2.5v) men han får typ inte sig nått. allt hamnar utanför haha.



pusspuss

2010-07-20 @ 20:35:01
URL: http://midgetslife.blogg.se/
Postat av: Lotta

Du kan ge välling tycker jag. Beror på när du ger sista målet, om du har gett precis så han somnar är det ju lite tutte på flaska kan man säga ;-) Ge välingen när han ligger i sängen och ska sova, sugandet söver.



Jag började ge E smakisar på fyramånadersdagen exakt. Han fick ett mål om dagen till en början, men gillade det så mycket att han snabbt började få två, samt mellis. Gröt till frukost var en höjdare!



När han var sex månader valde han i princip bort mig för mat, och ammade bara nattetid. Så jag bestämde mig för att sluta amma helt då, så jag fick sova lite.



Det tar ju ett tag innan de får grepp om det där med maten, och jag har förstått att det är väldigt olika med intresset och suget. Jag fick tipset att det måste vara väldigt löst "kladd" de får, nästan rinnigt. Då går det lättare ner.



Hör av dig om du vill ha mer tips eller recept :-)



Kramar på er!

2010-07-21 @ 15:44:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0