Soppa.

Idag har jag varit en sväng på jobbet.
Jag gick och mötte P som var och käkade på ciaociao vid 16 sen gick jag ner till jobbet och P och Frank gick hem.

Jag och nya killen tokbakade massa muffins och scones, mummsigt.
Cafet har blivit sååå fint nu när de renoverat de, man kan inte tro att det är samma ställe.

Frank hade sovit hela tiden jag varit på jobbet, tre timmar, duktig kille. P var överlcklig, haha. Vi tog en sväng till söder och hämtade post, sen hem. Nu har jag precis gjort lite soppa till mig som står och puttrar, ska käka den och sen gosa med Frank.



Puss K.

Pappas present.

Jag berättade ju att P köpt en present till Frank, den är precis nytvättad och provad. Den är lite stor men något att växa i tycker P, haha.
Det retar mig lite att han han först med tröja, jag skulle skyndat mig köpa en HV tröja.
Nu är de ju kört, han lär bli djurgårdare.



Puss K.

Kudden.

Frank gillar sin nya amningskudde, jag också. Det blir så mycket skönare för min rygg, jag får fortfarande lite ont då jag måste luta mig framåt för att han ska få tag. Men ibland lyckas jag luta mig utan att han släpper.



Tänk vad hjälpmedel de finns till kidsen, man skulle komma på något till ungarna då skulle man bli rik. Jag vet inte hur mycket pengar vi spenderar på nappar, kuddar, filtar, badsaker, ja you name it, hur mycket som helst. Många av dessa saker kommer jag använda i max 6 månader, väl investerade pengar, haha. Jag får väl hoppas på tt Frank får ett syskon en dag. En tjej ska de bli, en söt liten tjej som aldrig kommer in i tonåren!!


Puss K.

Hypnos.

Denna tavla är Franks favvo, vi har tre stycken över soffan i vardagsummet. Frank vägrar släppa blicken från tavlorna, han älskar dem.
Kanske för att hans mormor har gjort dem eller för att de är grymt fina, kanske en kombo... Han ser sjukt rolig ut när han ligger och stirrar på dem, han kan inte kolla på mig eller P nej bara tavlorna.



Nu ska vi bada..

Puss K.

Såja.

Efter en timma och 23 minuter kom jag fran till försäkringskassan, och tro det eller ej hon kunde svara på mina frågor.
Så nu är föräldrarpenningen anmäld, jag kommer vara ledig till 13 juli nästa år. Då har jag tagit ut alla mina dagar med full ersättning.

Dags att fira med lite godis om jag orkar gå till ica.

Puss K.

Fucking Försäkringskassan.

Japp nu sitter jag i kö till fucking försäkringskassans telefontjänst.

"Just nu har du plats 274 i kön", jävla skit ställe. Jag hatar försäkringskassan och jag är sååå glad att jag aldrig tidigare behövt haft något att göra med dem och hoppas att jag ALDRIG mer behöver ha det igen.
Jag har skickat in alla mina papper och gjort allt jag kan och ändå finns det inte registrerat, jag blir tokig!!

Jag lovar att de inte kan hjälpa mig när jag väl kommer fram heller, skulle inte förvåna mig de minsta!! JÄVLA SKIT STÄLLE!!!


Puss K.

Skrikunge.

I dag har Frank haft en skrikdag, igen...
Vi var ute på en promis till banken och apoteket, under den timman sov han annars har lillen varit vaken nästan hela tiden. 99% av denna tid har han tuttat på mig, så jag är helt öm, haha.
Dumma unge som vägrar ta nappen.

Vi har även invigt nappflaskan idag, P fick åka till babyland och köpa nya dianappar. Det tog ett tag innan lillen fattade hur han skulle suga men tror han fick till det till slut.

Nu ska jag göra mat till mig själv och P, vi har inte hunnit med att käka idag pga skrikungen.

 Jag har låtit P sova nu i några timmar så han kan ta Frank inatt ;) hoppas jag iaf, haha.

Puss K.

Kungen.

Jag har byggt en tron till min son idag!

Han är super duktig på att hålla upp sitt lilla huvud, fast jag måste va med för ibland flyger de iväg :)
När ska de kunna hålla upp huvudet själv egentligen 4 månader??
Jag har även sett att det ev kan börja komma tårar på Frank snart, när han gallskriker kan jag ibland se en tendens till tårar i ögonen, det blir lite blött på ögonfransarna.



Puss K.

Äntligen.

Så..
Nu har lillen äntligen somnat. I natt har inte varit en bra natt. Han har varit vaken med P i nästan två timmar och med mig nu de senaste två timmarna.
Äntligen har jag fått honom att somna, så nu ligger han i sin säng och jag ska käka en macka. Sen ska även jag hoppa ner i sängen och sova lite, vore skönt om han kunde sova till 11 nu, men det kan jga väl bara drömma om.

Puss och god natt K.

Mamma kämpar.

Denna satans napp, jag kämpar och kämpar men han bara spottar ut den. Jag kittlar på kinden, masserar under foten, masserar i handen men inget hjälper. Vad mer kan man göra!?
Han tuttar på den i ca 1 minut om jag håller fast den sen är det precis som om han får kväljningar och den åker ut. Såg ut som han tuttade rätt idag för första gången, men det passade inte herrn iaf.

 

 

Puss K.


Pumpen är min.

Då var den min, tuttpumpen.
Vi åkte till söder och jag sprang in till tjejen som lagt ut annonsen, oh my god vilken fin lägenhet hon och hennes familj hade, jaja inte de jag skulle berätta. Pumpen som sagt, den var super fresh så jag tog med mig den hem.
Kokade den blixt och har faktiskt redan hunnit testa den.
Den var mycket effektiv, på 5 minuter lyckades jag få ut 100ml.
Så Frank får garanterat tillräckligt med mat.


Jag har även bestämmt mig för att börja äta lite nyttigt, jag stoppar i mig så mycket skit så det måste ändras.
Till middag idag blev det kycklingsallad med quinoa, P fick med pasta då han ABSOLUT inte kunde äta quinoa.
Imorgon tänkte jag ta en sväng till blueberry och köpa lunch smoothies, kasnke får lite insperation så jag kan göra hemma sen.

Hur länge kan man spara utpumpad mjölk i kylen förresten? En dag?

Puss K.

Roadtrip till söder.

Jag har precis fått svar på en bröstpump som finns på söder. Så jag ska ta den skrikiga ungen och åka dit nu. Han måste ha ont i magen nu igen, för han bara skriker. Inte ens mat duger, illa.

Frank har fått en present idag av sin pappa, bild kommer senare :)

Puss K.

Ny fixad.

Såja, jag och Frank somnade om imorse och vaknade vid halv tolv. Jag matade honom och lämnade över honom till P.
Så nu äntligen ser jag ut som en människa igen, håret är tvättat, benen är rakade, sminket är på, det enda som saknas nu är en hårfärgning och ev en klippning. Det får mammi styra när hon kommer om två helger, antar att hennes hår också ska färgas så vi får leka frisör här :)

Nu ska lillen matas och sen blir de lång promis.

Puss K. 

Myspys med lillen. I natt somnade han inte...

bild015 (MMS)

Myspys med lillen. I natt somnade han inte förän vid 3 men sov till nu, runt 4 timmar:) nu ska vi gosa lite innan vi går upp. Puss K.


Mjölkfest.

Jag satt och pratade i mobilen med mammi, så började Frank skrika.
Eftersom han och P låg och sov sprang jag in så P inte skulle vakna av hans skrik.
Vi satte oss i soffan och skulle börja käka, jag pratade fortfarande med mammi. Helt plötsligt började de spruta mjölk från tutten, mobilen åkte i golvet och stängde av sig, Frank skrik som en tok med mjölk i hela ansiktet och håret. KAOS!!!

Tillslut om P och hjälpte mig, tur att jag alltid har en toarulle i högsta hugg. Stackars Frank han fick bada i tuttmjölk, haha.

Så mammi, jag la inte bara på utan mobilen stängde av sig när den åkte i golvet. Så kan de gå när man ska göra många saker sammtidigt.

Puss K.

Bröstpump.

Jag sitter och letar efter en bröstpump, vilken ska man ha egentligen?! Värsta djungeln i babyland, haha.

Tänkte kasnke köpa en begagnad men känns som lite disgusting, men med tanke på att den jag använde på sjukhuset var använd massa gånger kanske det är lugnt. Man lär ju koka den massa innan användning.

Så åter till min fråga, vilken tusan ska man ha? Och vad är ett rimlig pris för en pump?

Dags att leta vidare..

Puss K.

Oansvarig man.

P skulle vara själv idag med Frank medan jag jobbade, kom på igår kväll att P och han aldrig varit själva förrut. Så jag fick kalla fötter direkt och tvingade honom att ringa hit sina föräldrar idag med. Snalla som de är kom de och hjälpte till.

När jag åkte till jobbet la jag Frank på skötbordet naken för att lufta honom lite, P vaktade. Efter 5 min fick jag ett mess där de stod : LOOOL han bajsade ner hela skötbordet. Sjukt roligt, jag var sååå glad att jag inte var hemma och behövde städa.


När jag kom från jobbet hade P både tvättat och dammsugit, han kan minsan lyssna på sin mamma men inte på mig. Vi kan ju alltid hoppas på att Frank också kommer lyssna på MIG och inte sin tjej...

Blöjkaoset inatt löse sig, jag kom på att jag hade extra blöjor i skötväskan så tog dem. Annars hade det inte blivit roligt för mig och P.

Puss K.


Nu ska Frank sova.

I natt ska Frank sova minst fyra timmar i streck, det har vi bestämmt tillsammans.
Jag lovade att jag ska mata honom så mycket han vill sen ska han sova sova sova.

Vi har bara två blöjor kvar i vårat lager vilket inte ser bra ut inför natten, men tanke på att vi har en bajsunge. Tänka sig att vi inte ens kan ha blöjor så de räcker hemma, och tänk att jag inte tvättat håret på mer än en vecka. Det är tydligen så det blir när man har kids, vad gjorde jag med tiden innan Frank kom. Jag måste ha haft hur mycket tid som helst, den skulle man ha tagit tillvara på lite bättre.

Nu gör de ont i mina tuttar bäst att skynda sig att mata lillen innan tuttbindorna blir fulla..

Puss K.

Flubber.

Min mage!

Varför blir den inte som vanligt, jag har lyckats blivit ganska smal igen men flubber magen är kvar. Om jag står upp syns den inte men när jag sitter.
Oh my god va den är vidrig då, jag blir äcklad ;)
I gårkväll kallade P magen för flubber, ni minns väl filmen om geleklumparna. Yes så tyckte han min mage såg ut, smisk ska han ha.

P är och handlar middag, det ska bli sushi och indiskt, mumms. Sen skulle det vara gott med godis, men flubber måste ju bort. Snälla låt mig få göra sit ups snart...



Puss K.

 


Jobb.

Natten har varit kämpig igen, Frank vägrade stänga ögonen och låg bara och kollade med täcket upp till näsan. Om jag eller P inte tog på honom började han gråta. Busig lite kille.

Jag matade lillen vid halv ett snåret, sen skjutsade P mig till jobbet. Franks farmor och farfar var barnvakt idag. Så Frank har haft en lyx dag, han har fått bada, varit på promis och bäst av allt blivit buren resten av tiden. Han gillar ju inte att ligga själv så idag har han blivit riktigt bortskämmd.

Jag jobbade till 16, sjukt skönt att vara tillbaka  på jobbet, men imorgon blir min sista dag innan min mammaledighet.
Ska bli skönt att bara vara ledig i ett år, inte behöva oroa sig för nått förutom lillen.

Nu kommer P springande med en skrikande Frank, "- han är hungrig" kan jag höra från hallen, det ska tillläggas att han fick mat för 30 minuter sen, haha. Jag får väl langa upp tutten ändå :)

Puss K.


En liten kille som vägrar sova, trots att ...

bild009 (MMS)

En liten kille som vägrar sova, trots att han har fått myst i mammas säng. Det har varit en lång natt! Puss K.


Morgondagen.

Mjölk är utpumpad (by hand, inte kul) och infryst inför helgen.

Jag ska nämligen köra sista helgen på jobbet innan ägarbytet.
Imorgon kommer P's föräldrar och ska ta hand om Frank medan jag jobbar. På söndag får P klara sig själv, jag kommer inte jobba så länge någon av dagarna bara mellan 13 och 16. 
Jag tänkte amma honom precis innan jag åker, då ska han egentligen klara sig till jag kommer hem. Men för säkerehets skull har jag fryst in lite mjölk om han blir tokig.

Frank har varit jätte snäll idag, sovit och sovit. Hoppas hans mage har blivit bättre. P är på hockey så normalt skulle Frank skrika sönder sig, men idag verkar jag ha tur.

Tillbaka till soffan...

Puss K.

Mammas älskling.

Frank ser lite lätt besvärad ut, haha. Han undrar nog vad tusan jag håller på med.



Puss K.

Frank är tre veckor.

Här är första bilden som togs på Frank, eller då var han fortfarande Midget. Bilden är tagen av P medan jag låg på uppvaket och försökte få känsel i benen.
Tänk att jag knappt hade hållt i honom vid denna tid.
P hade redan hunnit ringt hela sin familj och berättat medan jag fick vänta innan min familj fick veta.

Tänk att han är tre veckor idag, jag kan inte fatta att det bara är tre veckor sen han föddes. Det känns som jag har haft honom hela livet. Min lilla älskling.



Puss K.

Miniform.

Frank har sovit inatt!
Han har inte sovit perfekt men MYCKET bättre en de två senaste nätterna.
Jag började ge honom miniform igår kväll, sen har jag gett honom det tre gånger till under natten. Kan dropparna börja fungera på en gång, eller var det något annat som störde lillen?
J ag ser fortfarande att han kämpar och har ont i magen så hoppas det var dropparna som hälpte honom lite.

I dag ska vi ta en promis ner till centralen och spana på folk.

Puss K.

Spyan.

Franks första spya kom på P's tröja efter miniforn dropparna jag gav honom. Det var inte mycket men det syntes iaf, det brukar de inte göra. 
Är de normalt att de kräks upp dropparna? Jag hade hunnit amma honom och när han skulle rapa så kom den. Tur att det inte var på mig, haha.

Jag var tvunden att föreviga det första riktiga kräket, P var inte allt för glad som var tvungen att sitta modell medan jag letade efter kameran.



Puss K.

Sista MVC besöket.

Här har ni tjockisen i väntrummet till vårat sista besök med barnmorskan, kommer ihåg att mitt blodtryck var högt så det blev ett långt besök.
Det här var 5 dagar innan lillen kom.

Nästa gång vi ska dit är i slutet av april för ett återbesök, undrar vad de ska göra då?
Ska bli kul att träffa våran BM igen, känns som man känner henne då vi var där så många gånger.

Klart jag måste spöka ut mig på varje bild som tas, haha.
Tänk att det bara är tre veckor sen jag var så där tjock!!



Puss K.

Nytt liv.

Helt sjukt!
När vi satt och åt såg ag att våran ena blomma blommade!
Jag har ALDRIG lyckats få en blomma att blomma om, alla brukar dö elelr tappa bladen.

Jag är glad nu för de betyder att jag snart är en riktig mamma, bara bullbaket som saknas nu ;)



Puss K.

Räddningspatrullen.

Frank har fortsatt vara en jobbig bebis hela dagen, som tur var kom D förbi och hjälpte oss. Han bar runt på Frank massa så han var tyst.
Vi han även åka till nacka och köpa en amningskudde, jag skulle egentligen få låna en av Marie men efter som den inte är här nu bestämmde jag mig för att köpa en egen.
Jag testade nämligen Nillans igår när vi var där, det var så skönt för min rygg. Fattar inte att jag inte köpte en tidigare.

Nu sover lillen iaf så jag ska sätta mig framför tv'n och ta de lite lugnt, det är vä bara en tidsfråga innan han vaknar. Jag har även fyllt på nappfrådet idag, köpte den minsta nappen på marknaden. Hoppas den ska passa lillen, vi har några nu. Alla oanvända, haha.



Puss K.

Frank goes crazy.

Frank har sovit max 2 timmar inatt, jag och P är helt slut. Jag har ammat honom en miljon gånger under natten och P har gått runt med honom på axeln.
Har precis lyckats få tyst på honom, hoppas han sover länge nu. Men de kommer han säkert inte göra.

P fick tips om några magdroppar som tydligen ska fungera bra, vi får åka och inhandla dem idag.
Jag hade planerat en mys dag idag, med lite shopping och film. Nu är vi så trötta så vi lär sova hela dagen.

Nu hör jag skrik igen, yippie! Han sov iaf 10 minuter :)

Puss K.

Hemma.

Nu har vi kommit hem från våran playdate, Frank lekte skrikmaskin medan E och I sov och var snälla. Jag förstår inte vad den lilla ungen vill mig, så fort P åker iväg på hockey blir Frank tokig. Han kasnke helt enkelt inte gillar Djurgården, kan de vara så? Jg tror banne mig de :)
Jag och Nillan hade super trevligt, så skönt att prata md någon som också har småttingar. Vi kom fram till att vi ska bli sånna familjer som varje år gör en resa tillsammans. Jag ser redan fram mot våran första utomlandsvistelse, Men vi får nog vänta minst ett halv år iaf så killarna blir lite större.

Nu ska vi ta och bada Frank, han slapp igår för jag och P kollade på wallander lite för länge, haha bra prio ;)



Puss K.

Date.

Idag ska jag och Frank hem till Nillan och Franks BFF's.
Våra andra boy's ska på hockey så vi bestämmde oss för att inte vara ensamma igen. Sist höll ju Frank på att skrika ihjäl sig, på tal om skrik så började han precis skrika.
Jag hör att P försöker få honom tyst utan framgång, så bästa att jag skyndar dit med mitt hemliga vapen :)

Puss K.

Försäkringskassan.

Vilket skämt!

Jag håller på att försöka anmäla min föräldrarpenning, vilket viasde sig inte vara de lättaste. Jag har inget bank ID och måste därför göra de på blankett. Nu när jag har fått hem blanketten fattar jag noll om hur jag ska fylla i den.
Därför gick jag och P till försäkringskassans kontor idag, och gissan om det var kö!?

71 MINUTER var kötiden, är de normalt!? Så vi gick därifrån direkt, så nu kvarstår frågan hur jag sa lyckas få nån föräldrarpenning...

 

Puss K.


Tradera.

Tradera, mjo jag var helt fast på den sajten för några år sen innan jag träffade P.

Så igår kom det, mejlet med mina inloggningsuppgifter som jag glömt bort.
Nu är jag fast igen, det enda jag gör är att sitta och buda på väskor, klänningar ja you name it.
Jag har redan lyckats köpa en väska som jag egentligen inte vill ha, haha. Men tänkte sen att den kan få bli skötväska till Frank :)

Mycket farlig sajt de där, får se vad mer jag lyckas köpa.

Puss K.


Good Night.

Ojojoj vilken duktig bebbe jag har haft inatt. Från kl 00 till 09 behövde jag bara mata honom 1 gång, yes ni läste rätt BARA 1 gång. Det måste vara rekord, jag tror vi har fått en super bebis!

Hela familjen sov fint till kl 12 idag, man blir så trött av att vakna, sova, vakna,sova. Det var skönt att få sova lite längre idag.

P ska snart iväg och storhandla, det är ju lite av min favoritsyssla men nu när vi har Frank kan vi inte åka allihoppa.
Ska kolla i min Buffe tidning nu, såg att de hade lite recept där. Kanke kan få nån ny måltid till våran magra meny :)

Puss K.

Sovatime.

Frank har skrikit hela kvällen, P har precis lagt ner honom i sängen. Jag hoppas han sover länge nu av utmattning. Det kommer jag göra iaf!

Han gjorde exakt som när P var på hockey sist, inget dög. Det började efter jag matat honom så råkade han hosta/kräkas upp mjölkslem, vet i tusan va de var eller var de kom från. Hoppas inte det är farligt, efter det skrek han oavbrutet i mer än en timma, suck!
Jag blir ju så orolig att något är fel, men till slut käkade han lite mer och nu sover han så antar att det inte var nått farligt.
Jag och P är ju så bortskämmda med att han aldrig kräks så vi blev jätte oroliga, låter säkert fånigt men så är det!
Om någon hade berättat det för mig när jag inte hade Frank hade jag bara skrattat åt dem och tyckt att de oroade sig för mycket. Helt sjukt att jag är likadan själv nu, kommer inte bli lätt under Franks uppväxt att va cool. Tur att jag inte fick en tjej iallafall, det hade varit kaos!

Nu ska jag sova lite innan lillen vaknar igen.

Puss K.

Mera skor.

P's bror D gav Frank ett par jätte tuffa skor, de är dock lite stora men om, låt säga ett år lär de passa perfekt :) Frank har ju iof simfötter så inte helt omöjligt att de passar tidigare.
Frank och Me tackar så mycket...



Puss K.

Ciao ciao.

Solen skiner och det är toppen väder i stockholm.
Snart blir de promenad till ciao ciao för att visa upp Frank, P har lovat att vi ska komma dit idag. Så tänkte mata honom vid 14 sen är det bara att traska dit. Lite roligt att man verkligen måste planera allt men amning och blöjbyten innan man ska gå ut så det inte blir kaos.
Men lilla Frank gillar ju att kissa genom blöjan när vi är ute så det är ju inga garantier torts att vi bytt blöja.

Natten!
Den har varit bra, Frank sov i sin säng från 01 till nästan 05, sen ville han ligga hos mamma. Så det fick han såklart göra.
P fick för sig att det var mordförsök på Frank inatt från min sida av sängen. Han påstår att jag nästan låg på honom, själv vet jag att jag inte gjorde det för jag var vaken, men  P är övertygad om att Franks liv hängde på en skör tråd under natten, haah.
Frank är så rolig, han sover mellan oss och så fort jag vänder ryggen till kryper han in och sover längs med min rygg. Vi blir båda super varma, men det är mysigt.
Förutom när man blir anklagad för mordförsök när man vaknar ;)

Puss K.

 

Snygging.

I går kväll när jag skulle sova ropade P på mig från köket. -"Kom du måste ta kort!" Så jag skyndade ut och då hade han satt på Frank kepsen och sparkdräkten han fick från Ferrari. Så söt, lite för stort än..



 

Puss K.


Hands up.



Mammas sötnos!

Sovit hela dagen i sin farmors och P's mormors armar har lillen gjort. När de åkte gav jag honom lite mat och ja nu sover han igen. Vi får se om det blir kaos inatt eller om han är en snäll pojke.
Ska badas ikväll med, mitt smutsiga lilla barn.

Puss K.


Födelsedag.

Våra gäster har precis åkt hem, så nu har vi käkat lite middag. Vi var så trötta så P åkte iväg och handlade take away. För mig blev de sushi och för P indiskt.

P fick fina kläder av sin familj, men finaste sakerna fick Frank. Av P's mormor fick han ( jag ch P) babywalkis, så vi kan lägga en hos Frank och ha en med oss så hör vi om han skriker.
P's pappa som varit i spanien och spelat golf hade köpt Ferrari kläder och keps till sötnosen. Lite roligt för jag sa till P häromdagen att Frank ska bli F1 förare, och så fick han ferrari saker. Tror P's pappa läste mina tankar :)




Puss K.

Busunge.

Skriken fortsatte inatt, Frank hade nog ont i magen eller nått. Hungrig var han iaf inte med tanke på all mat han fått. Han sov ca3 timmar i sin säng innan han började skrika och fick flytta över till mig, där sov han till vi gick upp.
Vad ska man göra när de skriker så mycket, eller mycket jag ska väl vara glad han har max skrikit 2 timmar i streck. Jag känner mig så hjälplös, han kan inte va hungrig och blöjan är ren och fin. Är de magen då?



Idag ska vi få besök av P's familj, så nu ska jag vila lite innan tvätt tiden vi har lyckats boka in kl 13. Jag skulle egentligen till jobbet idag mellan 13 och 15 men solen ville ju inte titta fram idag så jag stannar hema i snöovädret.

Puss K.

Skrik.

Har precis lyckatts få Frank att somna, det tog nästan tre timmar av skrik.
Herregud att man kan skrika så mycket, jag försökte mata honom, klappade magen, la honom på axeln, ja allt. Inget hjälpte!
Nu har han iaf nappen i munnen och ligger i sängen, hoppas på att han ska sova till P kommer hem. Jag har så sjukt ont i ryggen nu efter flera timmar av försök till amning.

Nu ska jag slänga mig på soffan och kolla sista minutrarna av matchen.

Puss K.

Promenad.

Vi har varit på promenad idag, jag Frank och P. Jag försöker att komma ut minst 1 timma per dag, jag får ju inte träna nu efter kejsarsnittet så måste försöka hålla igång på nått sätt. Promenad är perfekt, P får fortfarande ta vagnen men snart är de powerwalking vår med Nillan :) Jävlar va smala vi ska bli, beach 2010 here we come.



Frank sover och P ska iväg på hockey. Kanske ska försöka vila lite.

Puss K.

Super Frank.

Frank är en super bebis, inatt som han bra igen. Nästan fyra timmar i streck, jätte duktig. Och inte en enda gång i våran säng utan bara i sin egen :)
Tror jag har hittat knepet, jag matar honom tills han är propp mätt så det nästan rinner ur hans mun. Sen sover han perfekt, i början matade jag inte så länge så det var säkert därför han sov så korta pass.



Puss K.

Skön stil.

Min lilla apa är så söt när han sover, han har  sovit hela dagen idag och hela natten igår så vi får se om jag och P får nån sömn inatt.
Vi har precis kollat på Sommaren md Göran, jag trodde den skulle vara roligare men den var bra iaf.
Så fort Frank vaknar ska ha få bada sen sova igen hoppas jag. Kanske är dumt att bada honom på kvällen/ natten egentligen?! Han kanske tror det är dag då, kan barn fatta sånnt?





Puss K.


Ärenden.

Vad har vi mer gjort idag då?

Jo vi sov till 12, Frank var en super duktig bebis inatt. Han sov från 01 till 05, sen matade jag honom en timma sen sov han till 8, käkade och skrek i nån timma sen somnade han till 12 igen. Duktig Frank!

Vi tog bilen till liljeholmen och bankade mina RK från jobbet sen bar de av till L med lite räkningar. Vi han även förbi gamla lägenheten och hämtade post. Sist men inte minst var vi i hammarby och kollade bil, jag har inte sett bilen P vill köpa förut live. Den var jätte fin, så vi får se när vi har råd med den.

Frank har nya åka bilen kläder, blir för varmt med hans overall.



Det är mammis kompis Karin som har stickat så fina kläder till Frank, han är så söt i dem.
Tack Karin!!

Puss K.

Grattis.

Idag fyller min man år! Grattis P!

Jag har bakat en tårta till fikat, vi får inga gäster idag men på söndag kommer P's familj hit för att fira honom.



Tänkte att jag skulle göra någon god mat ikväll också, så får se vad de blir. Vi kan ju inte gå ut och käka nu för tiden när den lilla skrik ungen har kommit ;) Vi sparar iaf mycket pengar..

Puss K.

Sömntuta.

Frank har sovit hela dagen, detta kommer bli problem för mig inatt. Dum som jag är har jag inte sovit något när han har sovit så jag kommer väl vara helt slut imorgon.
P har kommit hem från turren, tyvärr utslagen. Tråkigt då han skulle vinna en ny bil till oss.

Nu ska jag ta något att äta, kom precis på att jag bara ätit två äpplen och en kexchoklad idag. Fy mig!

Puss K.

Napp.

Yes igår köpte vi napp till Frank, en perfekt anatomisk napp som var bra mot öppetbett. Ville han ha den nappen NEJ, så jag fick springa till ICA och köpa vanliga nappar.
Ville han ha de napparna då? Nej såklart inte.
Han tuttade i ca 5 sekunder sen spottade han ut dem, längsta de var inne i munnen var inatt då hade han kvar den i ca 5 min men sög inte utan den bara låg i där.

 

Pratade med sköterskan på BVC om nappen och hon sa att man måst kämpa lite, hålla kvar den åt honom så han fattar vad han ska göra.
Köpte nappar för 0-6 månader, finns de mindre?
Känns som han ska kvävas när han får in den i munnen. Men så är de nog inte.
Bara att fortsätta kämpa, så mina tuttar blir glada :)

Puss K.


Vikt.

Jag glömde ju berätta att jag vägde mig när vi var på BVC, jag har gått ner 14kg av 15kg som jag gick upp med Frank i magen. Det är bra jobbat på två veckor, magen är dock fortfarande helt äcklig. Trots att den är liten är det som om det var jätte fettig, men de försvinner nog snart hoppas jag.



Mitt mål är att gå ner 3 kg till maj, då har vi massa events att besöka. Två dop och ett bröllop, så då måste man vara snygg. Jag och N måste snart börja med våran träning, så irriterande att jag inte får göra situps förrän om 8 veckor...

Så hård bantning nu utan träning :)

Nu ska Frank käka, jag hör hur han ropar på mig bäst att skynda innan skriken startar.

Puss K.

Tjockis.

Klockan 09.34 vaknade jag med panik, skrek till P; stress stress stress. Vi hade nämligen tid på BVC kl 10.00, kvällen innan hade vi planerat att gå hemmifrån 09.40. Jag slängde fram tutten och snabb matade Frank innan vi sprang till BVC, vi han precis i tid.

Lilla Frank väger nu 3595g mot 3240 han vägde för en vecka sen. Han är 54cm lång och har ett huvudomfång på 38cm. Han börjar li en stor kille nu, eftersom han ökar så bra i vikt fick vi en tid om två veckor då han är en månad. Ska bli kul att se vad han väger då. Han har ju gått upp 700g nu på två veckor sen han föddes :)

P är på CC och spelar turre så jag och Frank är själva, ska göra ordning lite tranbärsjuice och sätta mig i soffan och ta de lugnt tills lillen vaknar.

Puss K.

Babygym.

Idag har vi köpt ett babygym till Frank, han låg där en stund iaf innan han började gnälla.
Nu ligger han där igen men denna gång somnade den lilla busungen. Vi har försökt hålla honom vaken nu på kvällen sår se om vi lyckas. Kanske han kan ssova inatt, vi ska till BVC kl 10 imorgon så hoppas på att vara utvilad. Ska bli kul att se vad tjockisen väger nu.

Nu ska vi käka mat sen är de bad dags igen :)



Puss K.

Namn.

Idag har vi fått papper från skatteverket för att anmäla Franks namn.

Han kommer heta; Frank Andy Rocker Mårtensson

Andy efter min bästa Andreas, så mycket kul vi har haft. Frank kommer få hans namn för att Andreas har betytt mycket för mig och jag har spenderat större delen av min uppväxt med honom.
Rocker kommer han få heta efter, Ja gissa ;)? Min älskling!
Eftersom jag valde alla mellannamn får han P's efternamn, så han också blir nöjd. Vi får vääl se om jag också byter till det nån gång...




Puss K.


Suck.

Ja, inatt hade vi den. Natten Frank vägrade sova!
Jag visste de skulle bli så också, han sov nästan heladagen och var bara vaken pyttelite när twinsen va här. De åkte hem vid 22 och då vaknade Frank, sen vägrade han sova, han bara skrek och skrek. Han fick massa mat, så mycket mat att mina tuttar är helt såriga och gör fruktansvärt ont.

Klockan 07 somnade han och vaknade igen kl 9 och fick ett plågsamt mål mat sen sova han till 12. Jag och P är helt slutkörda, kommer de vara så här varje natt!?

Nu ska vi iaf åka och köpa ett babygym och lägga honom ljust så han fattar att han inte ska sova, Tack N oh A för tipset. Hoppas de funkar!

Ja visste att jag inte skulle ha skrytit om hur lätt han somnar och sover, haha.

Puss K.

Mer presenter.

Frank fick sitt första brev med posten idag, det kom från mina fina släktingar i Göteborg. Det var en supersöt body och en plingande mask :) Frank blev superglad och tackar så mycket!



Puss K.

Besök.

Idag har vi haft besök av Twinsen med förädrar. Superkul att se dem, de hade blivit såå stora sen sist vi såg dem. Frank sov mest hela tiden medan E och I var klarvakna. Så nu vet vi vad vi har att vänta om någon månad. Vi käkade lite thaimat och skulle kolla på film, tyvärr var filmen så dålig så ingen av oss pallade att kolla på den.

Både A och P ska spela turre på torsdag så vi får se om de är kvar till fredagen, ska tvinga P att skjutsa mig till N då. Orka vara själv två dagar i rad, Nej tack!

Franks fina presenter, Tigern spelar mysmusik perfekt när Frank ska sova ;) Mamma och Frank tackar..



Puss K.

BabyBjörn.

Frank har åkt BabyBjörn idag på pappas mage, det var så skönt så han somnade.
Båda jag och P hade svårt att få på selen, jag höll på att dö av skratt när P skulle få på sig den. Men till slut gick de fint, Frank "headbangade" sönder sig när han satt där. Såg sjukt roligt ut, tur att det finns massa stöd runt om annars hade nacken gått av.



Puss K.


På väg.

Frank tycker inte om sin overall speciellt mycket. Han drar upp benen allt han kan så jag inte kan stänga den, haha. Den är iof ganska mycket för stor, men den funkar i vagnen.




Vi väntar besök idag, de ska bli så roligt. Twinsen med föräldrar kommer så Frank har lovat att ha sitt bästa humör :)

Puss K.

Bada.

Nu har vi badat, Frank tyckte det var superskönt. Han låg och njöt i vattnet, det var dock inte lika kul att gå upp ur det sköna varma vattnet. Nu är han nybadad och ny smörjd så jag hoppas hans torra hud snart försvinner.

Vi behöver föresten ett större badrum, går de att ordna?



 

Puss K.


Frank sover.

Frank har sovsjukan, han sover och sover. Jag försöker hålla honom vaken så han ska sova inatt men det är inte lätt ska jag säga. Ger jag honom mat somnar han, vad jag och P än gör vägrar han ha uppe de där små ögonen.



Ska kolla klart på Boston Tea Party sen ska ag bada Frank och för hoppningsvis somnar han efter det. Jag har bestämmt att vi ska slå rekord idag och sova hela 4 timmar i sträck :)

Puss K.

Konstnär.



Mammi ringde och berättade att hon var med i tidningen, så duktig.
Har lagt en beställning på keramikrosor som är ljushållare, får se när de levereras ;)

Mammi du är bäst!

Puss K.

Groda?



Mammas sovande lilla groda..

Puss K.

Sova.

Jag, Frank och P har precis vaknat efter en middags tupplur. Vi sov från klockan 16, Frank sover iof fortfarande får se när han vaknar. När han vaknar ska han få hoppa i badet, ska bli kul att se om han hatar de eller tycker de är skönt.

Imorgon ska vi få besök av twinsen, ska bli super roligt. Jag och Frank längtar.
P ska spela på casinot på torsdag och ev. restan av veckan så den finns en möjlighet att jag måste vara själv då med. Jag vet att N's man också ska spela så vi får väl se om vi kan samordna nått så vi slipper vara ensama mammor, haha.

Puss K.

Ensam mamma söker.

I natt var jag ensamsstående mamma, P spelade turrar och vägrade ta hand om Frank.

Han sov från 00 till 02, kissade i sängen, käkade, sov till 05, kissade i min säng och käkade. Efter sista kissningen ville han inte sova mer. Vi gick runt och kollade på P när han spelade, när klockan var 07 var jag super trött så jag la ner honom i vagnen inne hos P i hopp om att han skulle somna.
Jag sprang in till min nerkissade säng och la mig på en handuk och sov. Efter 30 min blev jag väckt av att P kom med Frank, han hade lyckats tagit av sig blöjan i vagnen och kissat och BAJSAT, haha.
Jag matade honom igen, för 100 gången denna natt och äntligen somnade han under min arm. Vi sov till 9 när mammi kom in och hämtade honom så jag fick sova till 10.

Vilka hjältar ensamstående mammor är! Jag är helt slut idag och jag har bara varit själv en natt, tänk att alltid vara de. Grymma kämpar!

Har även hunnit med en promis med mammi och letat bad termometer, det var inte de lättaste att hitta. KOllade barnaffärer, apoteket, ica och tillslut ÖB där de fanns. Så ikväll ska vi bada lortgrisen.

Puss K.

Mamma o Bebbe.



Snart ska vi iväg och gratta A som fyller 34 år idag :)
Så finkläderna är på, och Frank är på toppen humör.

Puss K.

Jobbig natt.

Vi gick och la oss vid 01 snåret igår kväll, jag matade Frank och han fick sova i sin vagn inne på P's data rum. När klockn var 5 kom de in och väckte mig, aldrig har Frank sovit så länge. Yippie tänkte vi men sen Nej, klar vi hade sovit färdigt för natten.
Han brukar alltid somna om han får ligga brevid mig men inte inatt. Så vi var vakna till 6 innan han lyckades somna om, tror han hade ont i lilla magen för efter han gjort nr2 somnade han fint.

Naveln trillade bort inatt :) Så nu ska de badas.



Där är den, stinkbomben...


Puss K.

Melodifestivalen.

För första gången i år har jag lyckats sett melodifestivalen från början. Tanken var att jag skulle heja fram min favvo låt med  han Al Fakir, men oj va bra låtar de fanns med. Darin och andreas Johnsson(!?) jätte svårt, men tror min är bäst iaf :)

Nu ska jag be P köpa candy och kolla vidare.

Vi han inte med att bada idag, hela lilla familjen somnade i sängen, tur att mammi var här och väckte oss till det började.

Puss K.


Cream.

Jag Frank och mammi tog en lång promenad till cafet och hälsade på. Sen en sväng förbi apoteket och köpte creamen M rekomenderade, så nu ska Frank bli mjuk och gosig.

Vi satte oss en stund i vasaparken och solade men då började såklart lillen skrika, då var de bara att resa på sig igen.

Tänkte att jag skulle bada honom för första gången idag, han har ju inte tappat navelsträngen än. Det lär väl gå att bada honom ändå? Den är supernära att lossna, kanske trillar av i badet.


Mammi står och lagar, köttfärsgratäng, köttfärssås och köttbullar. Här ska de frysas in :) Bäst att gå och underhålla henne så hon inte slutar.

Puss K.

Namn.

Sitter percis med intyget om att man fått barn till försäkringskassan. Ska skickas in imorgon, sen är frågan hur man ska dela upp föräldrarledigheten. Hur många dagar i veckan man ska ta och ja det är inte bara en sak att tänka på.

 

Funderar lite över namn, hur gör man de egentligen. Vem anmäler jag Franks fullständiga namn till? Kommer nån fråga elelr måste jag skicka in de någonstans?

Nu är de dags för kvällsmacka :) Det får jag alltid när mammi är här...

Puss K.


Torris.

Mammi han kommit till sthlm, hon och P är och hänger tvätt nu. Sen blir de mat, fläskile med rotfrukter. Mumms.
Pappi hade skickat med nybakat bröd som jag ska smaska i mig ikväll.

Frank är torr, JÄTTE torr. Tänkte bada han i badolja, han har faktiskt inte badat än. När ska man bada dem egentligen? Och vad gör man mot torr hud, min Bm snackade om att smörja med bröstmjölk men de blir bara värre!?

Puss K.

Tuttbindor.

Jag och P tog en promenad i solen till apoteket och köpte tuttbindor. Helt sjukt att jag inte har vetat att de finns, men nu är de på iaf.
Inga mer pinsamma fläckar, tur att jag bara varit hemma.



P är och hämtar mammi på tågstationen och Frank sover som en stock. Hoppas på att de ska åka förbi affären och storhandla på vägen hem, kylen är helt tom.

Tvätt tid ikväll också, yippie. Alla nerkissade kläder, täcken, kuddar, filtar, you name it måste tvättas. Tur att mammis är här.

Puss K.

Södra BB.

Direkt när vi kom till södra BB fick vi hjälp av en super snäll BM, först gav hon mig lite mera morfin, Tackar tackar!
Sen var de dags att börja amma, efter som jag gjort snitt sa hon att de skulle ta lite längre tid att få igång det hela.
Frank hade inga problem att få tag på tutten men han gav upp snabbt när de inte kom något. Max två sug sen vilade han, så var de nästan hela tiden till söndagen då vi åkte hem.


Vårat rum med en sovande pappa.


Franks första skötbord.

Barnmorskan var inne hos oss massa den natten, eller snarare morgonen, vi kom nog inte dit förän vid 4 snåret. Jag fick massa hjälp med ammningen och smärtlindring. Frank sov i min famn hela tiden, så mysigt.

Nästa morgon kom det en ny BM, hon var inte lika snäll som den vi haft på natten. Hon sa nått till mig om ammningen på morgonen när hon kom som jag blev sjukt irriterad på. Denna irritation gick senare över i gråt, fattar inte varför men tårarna bara kom.

Jag bad om att få duscha vid lunch, mitt hår var så äckligt och jag har nog aldrig varit så svettig i hela mitt liv. En BM student hjälpte mig i badkaret, tror aldrig jag uppskattat en dusch så mycket.
Sen tog hon av plåstret jag hade på såret så bara tejpen och stygnen satt kvar.

 
Gör bilden liten för känsliga läsare ;)

Det gjorde sjukt ont att vara upp och gå, men jag kämpade på med N's ord i huvudet. Det stramade så sjukt mycket att jag trodde såret gått upp hela tiden.

Våra BM's från förlossningen kom på besök på eftermiddagen, när de såg mig vara uppe och gå blev de helt förvånade. Tyckte jag var en riktig kämpe som hunnit med två förlossningar och redan var uppe och gick.
Tvingade P ta kort på dem, hon som håller i Frank var hon som var studenten.



Vi fick även besök av P's föräldrar på lördagen, de kom förbi i nån timma och spanade in Frank.


Frank för första gången i kläder sen han kom till världen. Det var inte lätt för mig att få på honom allt ska jag säga. En liten sprattelgubbe är han allt! Kläderna är lite stora trots att de är stl 50, trodde de skulle vara för små när jag köpte dem. Men han var ju så liten så nu har han nått att växa i.


Resten av tiden vi stannade innehöll dagarna mest att pumpa mjölk och försöka förstå sig på lillen.

Innan vi åkte hem blev han undersökt av en barnläkare och höseltest gjordes. Allt såg fint ut, han hade dock gått ner lite i vikt till 2905g, men vi vägde han ca 12 timmar senare och då hade han börjat gått upp lite och vägde 2930g.


Puss K.

Slödag.

Idag har vi bara slöat, knappt rest oss från soffan. Frank har sovit bra inatt, bara tre timmar i våran säng. Detta är framsteg då han de första nätterna bara sov mellan oss.

Vi har fått finfina blommer idag av min farmor och farfar, vi har hela lägenheten full av tulpaner nu från snälla släktingar. Det är så fint.

Snöade imorse igen men nu skiner solen så vi ska ta en promenad ill jobbet och inkassera.

Frank väntar på att mormor ska komma med tåget :)

Puss K.

D och Frank.

D har även varit här och pussat på Frank, han var först lite tveksam till om han skull våga hålla i honom. Men med tanke på att han ska bli min nanny tyckte jag att det bara var att börja öva direkt!



Så söta..

Puss K.

BVC.

Idag har vi varit på vårat första BVC besök. Mottagningen låg brara 15 min härifrån med promenad så det är perfekt.

Frank mättes och vägdes, tjockisen hade gått upp 300g sen i söndags.
Han väger nu 3240g och är 52cm.

Sjuksköterskan vi träffade var jätte snäll och gav oss info om alla undersökningar som kommer komma och vaccinering. Vi fick en ny tid nästa vecka för att kolla vikten igen. Men med tanke på hur mycket han äter lär de inte vara några problem.

Imorgon kommer Mammi hit och ska hjälpa till lite. Jag känner inte riktigt att jag orkar laga mat och fixa med allt, så ska bli superskönt att hon kommer.
Frank längar redan :)

På vägen hem från BVC stannade vi till vid rådmansgatan och solade lite på en bänk, P gick och köpte mackor vi skulle fika på i solen. Han var tillbaka efter 20min och direkt han satt ner rumpan på bänken började Frank skrika. Så det vara bara att resa på sig igen och gå hem, jag han iaf sola lite.




Puss K.


Pappa håller fint.

Haha tog en sjukt rolig bild på P och Frank. Gissa om jag blir orolig när han håller honom så där!?




Puss K.

Lång promenad.

Idag vaknade vi tidigt, eller vi vaknar ju alltid var 3:e timma men idag gick vi upp 10.00. Vi hade nämligen planerat att ta en promenad i solen till jobbet. Det tog en halvtimma att gå dit och jag hade riktigt bra tempo. Helt sjukt att det blir sån skillnade med lite värktbletter.

G och Ph spanade in en sovande Frank i vagnen, sen kunde jag inte låta bli att jobba lite. Vi stannade där i ca en timma innan vi gick hem igen. 

Sprang in på Lindex på hemvägen och köpte min första ammningsbh, jag har ju sprungit runt utan nu. Hade inte en tanke på att man skulle köpa de innan. Men nu har jag fixat en iaf, läskigt stora kupor ser ut som en tantbh. haha.


Puss K.
 

Förlossningen del 2.

Klockan 14.02 blev vi inskrivna på SÖS förlossningsavdelning, vi fick deras lyxrum efter ha väntat i ca 20 minuter. Rummet hade egen toa, dusch ja allt man kunde önska sig.
Jag fick en fin fin skjorta i Small att ta på mig, det roliga är att Small är 90-100kg, haha. Perfekt storlek för mig alltså.

 

De satta fast elektroder på magen igen och gjorde en ny CTG-kurva. Våra Barnmorskor kom in och presenterade sig. De var supersöta en BM och en BM student.

 

Efter jag legat med CTG't ett tag kom de in och kollade så allt var fint, det visade sig att Midgets hjärtfrekvenskurva var lite svajig men det var inget jag skulle oroa mig för. Men för säkerehetsskull satte de en elektrod på Midgets huvud för att få en bättre avläsning. När denna var satt var kl ca 15 och jag lyckades tjata till mig lustgasen.

Ungefär vid samma tid satte de en infart i min hand utifall något skulle hända. Jag har hela livet haft problem med svimmningar i samband med provtagning och liknande så detta var inte kul. Jag hade skrivit i min journal innan förlossningen att jag helst ville slippa det, men när jag väl låg där känndes de rätt att sätta i den.

Mellan kl 15-17 testade vi massa olika ställningar, jag satt på en pilatesboll, låg på sidan, stod på knä, ja jag minns knappt alla ställningar. Hade sjuka värkar vid denna tid så det var inte lätt att flytta runt i olika possitioner. Mina Bm peppade mig hela tiden och sa att jag var grym på att andas och mycket smärttålig.
När allt var som hemskast kommer jag ihåg att jag frågade barnmorskorna när de slutade för dagen, de svarade 20.00. Så vi kom överens om att vi skulle föda fram Midget innan de skulle hem.

Barnmorskorna gjorde undersökningar med jämna mellanrum för att kolla hur mycket jag öppnat mig. Eftersom det var en BM student med gjordes alla undersökningar två gånger, Inte skönt!  Vid kl 17.30 hade jag öppnat mig 7-8cm, men Midgets huvud låg inte tillräckligt långt bak vid bäcknet så jag var tvungen att krysta sammtidigt som hon tryckte livmoderstappen nedåt, ONT gjorde de vill jag lova.

Midgets Hjärtfrekvens ville inte bli stabil så läkaren beslutade att ta ett blodprov från hans huvud för att se att han mådde bra. Tror provet kallas laktat eller nått liknande. Det kom två personer till in på rummet när provet skulle tas, P' blev som vanligt utkastad av mig.
Vid första undersökningen sa jag åt honom att jag inte ville ha sällskap i rummet när undersökningarna gjordes. Så han var så duktig att springa ut när de kom folk för undersökning. Han spenderade antgligen mer tid utanför vårat rum än där inne med mig.
Provet visade iaf att Midget mådde fin fint så det var bara att fortsätta kämpa.


Flodhästen försöker överleva, haha.


När klockan började närma sig 18.30, hade jag öppnat mig 9cm, och det var dags att ta ett nytt blodprov från Midget. Blodprovet visade denna gång ett förhöjt värde men inget alarmerande. Efter denna undersökning beslutar läkaren att sätta ett värkstimulerande dropp så jag ska öppna mig sista cm och börja krysta.
Midgets hjärtfrekvens blev mer ostadigt av detta dropp så det togs bort efter ca 20 min. Vid det här laget reagerar han även på min lustgas som tas bort helt och jag blev nu tvungen att endast andas själv.

När klockan började närma sig 20 och mina barnmorskor skulle avsluta sitt arbetspass, började Midget bli otålig. Ett nytt prov togs som var mycket förhöjt. Läkaren beslutar snabbt att NU, ska han ut! Mina Bm's lovade mig att stanna tills han var ute. Mina smycken plockades av, en kateter sattes och jag blev snabbt iväg rullad till operationssalen. Läkaren som hört mig be P lämna rummet massa gånger frågade mig om han får vara med under kejsarsnittet, såklart fick han de!


Heting, han hade även en matchande mössa fick dock ingen bild av den.

Inne på operationssalen kunde jag inte längre höra Midgets hjärtljud för den inte längre är kopplad till min "högtalere" vilket inte känns så bra.
N. som födde twinsen med kejsarsnitt sa till mig när vi var och hälsade på dem att om jag skulle behöva kejsarsnitt skulle jag inte oroa mig för att de var så skickliga. När hon berättade detta tänkte jag att jag ALDRIG skulle behöva gå igenom samma sak.
Men nu låg jag där, klar för operation med dessa ord ekande i mitt huvud. Om hon inte hade berättat om hennes kejsarsnitt hade jag nog varit livrädd, jag tror hennes ord hjälpte mig mycket! 

Alla 11 personerna inne i operationssalen presenterade sig och mina barnmorskor var fortfarande kvar, innan de började operera sa hon att de skulle gå hem efter operationen och komma och hälsa på mig under morgondagen.

De började med att lägga ryggmärgsbedövning och efter nån minut kunnde jag inte känna något. En minut senare hör jag ett skrik sen tyst sen skrik, Midget var ute!
 Det första jag sa var;"P lämna honom inte!" Jag har sett för mycket såpopror där de byter barn vid födseln så här ska han minsann inte lämnas själv.
P och Midget gick iväg med barnläkaren för att torkas av och undersökas. Själv höll jag på att bli ihopsydd, Läkaren berättade att hon höll på att sy men de visste jag redan för jag hade som en liten spegel i lampan jag kunde tjuvkolla i. När jag sa de kom alla och kollade om de verkligen fanns en sån, haha.



Efter några minuter kom P ut med Midget i armarna och la han på mitt bröst.
Helt sjuk känsla, han var så fin!


När jag var ihoppsydd och klar skulle de lägga över mig i en annan säng och köra mig till uppvaket. Helt sjukt att se sina ben flyttas utan att känna nått, jag var tvungen att titta åt ett annat håll när de lyfte för att inte må illa.

P och Midget gick in och undersöktes vidare medan jag rullades iväg till uppvakt där jag fick ligga i 2 timmar innan känseln kom tillbaka.
Efter drygt en timma kom P och Midget ner till mig, och han fick ligga på mitt bröst.



Det var så mörkt på uppvaket så bilden blev inte så bra, men man kan se en utslagen mamma iaf.

När jag kunde röra på mina ben ordentliget igen fick vi åka tillbaka till förlossningen där jag fick morfin för smärtan i magen. Efter ca 4 timmar blir vi förflyttade till södra BB's familje hotell.


Puss K.






Magen.

Såret gör ont, har varit och hämtat mina värktabletter idag, fattar inte hur jag klarat mig på bara alvedon 2 dagar efter snittet. Men nu ska de minsann smärtlindras :) Stramar som tusan på höger sida, men känns inte som de är i stygnen utan under? Är jag knäpp?

Magen har blivit lite minder, har dock ingen våg så vet inte hur mycket jag gått ner.

   
Magen med Frank        Magen efter 5 dagar efter Franks ankomst


Puss K.

Sovrummet.

Vårat sovrum har fått tillökning av Franks säng och skötbord. P's snälla föräldrar byggde ihop allt när vi var på BB, och jag och mammi hjälptes åt att lägga iordning allt i söndags.





Frank sover på kortsidan av sängen. När vi var och hälsade på N och Twinsen hade hon lagt dem så. Så jag och Frank härmade dem :) Så skönt att de redan har gjort allt vi ska göra nu, perfekt att fråga när jag inte vet vad jag ska göra. Vi ska på date med dem nästa vecka, längtar redan.

Puss K.

Prommis.

Vagnen är invigd!

Vi gock drottninggatan ner till hötorget där vi mötte upp T. Sen bar de av till apoteket för att hämta ut mina smärtstillande tabletter. Frank sov nästan hela tiden, han var lite ovan i början och visste inte om han sklle skrika eller sova. Han var fullt påpälsad iaf, och han låg fint på fårskinnet men nystickade filten från P's mormor.




Haha, stackarn kunnde knappt röra sig.

Frank har föresten en ny hobby förutom att bajsa. Kissa utanför blöjan, gärna upp på ryggen. Jag vet i fan va jag gör för fel med blöjan men nått måste de ju vara. HUr lyckas man kissa på ryggen!?

Imorse var första gången de hände, vi låg och mös i sängen och när jag skulle lyfta upp honom var vi helt blöta båda två, först trodde jag att vi svettats men insåg att de var omöjligt.

Nästa kiss kom på P's arm, sjukt kul. Jag hade precis ammat Frank och skulle springa på toa innan jag klädde på honom. När jag kom ut från toan var de kiss över hela P's arm och handuken var genomvåt. Jag höll på att dö av skratt, P var helt förstörd. Jag skrattar fortfarande, haha.

Senaste kisset kom när vi var ute, en liten våt fläck var de på ryggen när jag tog upp honom.
Är de kiss eller? De måste va de va!? N, samma problem?

Puss K.

BajsMaskin.

Frank är en riktig bajsmaskin, han bajsar säkert 4 gånger om dagen.
Han måste äta massa, så svårt för mig att veta om han får i sig tillräckligt med mat. Men detta lilla tecken lär väl tyda på att han får mat?!

Jag bad tilloch med P fråga A (twins pappan) igår hur ofta de bajsade. Varannan dag fick han till svar, fast tror de är bästa jag dubbelkollar med N ;)
Om det är så är ju Frank helt sick, vem kan bajsa sååå mycket?! Men han kräks ju iof inte upp maten han får så nån stans måste de ju komma ut.

Puss K.

Första skorna.

Frank fick sina första skor idag av G. Nike, jätte fina :) Tack så mycket!



P's föräldrar och mormor har varit här idag och spanat in Frank, den bortskämmda ungen fick ännu mera kläder och filtar.

P's pappa fixade även vagnen så nu vet vi hur den fungarar. Vi kom även på att vi kan lägga fårfällen i botten av vagnen och sen en filt över honom så kan vi vara ute i kylan. Så imorgon är det inte helt omöjligt att vi tar Franks första promenad i vagnen.
Ska försöka få komma till BVC också, vill väga honom så jag ser att han får tillräckligt med mat.




Puss K.


Första natten hemma.

Igår fick vi komma hem från BB, vi skulle egentligen ha stannat lite längre eftersom jag gjort kejsarsnitt. Men jag kännde mig så pigg att vi fick åka hem endå.
N. hade pappat mig att gå upp och röra på mig snabbt efter snittet vilket hjälpte till mycket tror jag. Mina barnmorskor jag hade under förlosningen kom på besök på BB dagen efter och var helt fascinerade av att jag kunde röra mig så bra. Stort TACK N.!

Frank sov i mitt gamla natt linne inatt, varje gång jag och P skulle upp och mata honom blev de skrattattac. Han ser ut som en lite prinsessa, haha.



Största delen av natten sov han mellan mig och P. Vi båda var så trötta så orkade inte vänja honom vid sängen. Han vägrade att bli nedlaggd i sängen efter han käkat han skulle absolut ligga vid mitt bröst och tutta.
Hela dagen har han iaf legat i sängen, så inatt kanske vi lyckas.

Nu kom T på besök, ska spana in Frank.

Puss K.


Förlossningen del 1.

Torsdag morgon 04.13 den 4 Mars satte värkarna igång.

Dagen innan hade jag pratat med Plinn som också ska få barn vilken dag som helst. Vi båda hade gått över tiden och ville bara ha ut kiddsen. När första värken kom ångrade jag mig ditekt, hur kan det göra så ont!? 
Vid 05 snåret hade jag regelbundna värkar ca var 5-7 minut som varade i ungefär 30 sekunder.
Jag ringde till förlossningen och frågade om jag skulle vänta på min tid för överburenhetskontroll 08.45 eller komma in till dem. Efter som jag inte kännt Midget efter jag vaknat fick jag instruktioner om att dricka ett glas isvatten och lägga mig ner och försöka känna honom. Efter 30 minuter och fortfaraande ingen spark ringde jag tillbaka. BM sa att vi skulle komma in direkt så de fick göra en koll. Med tanke på att jag skulle väcka P, sminka mig, klä på mig, packa väska och ja ni förstår, var vi iaf inte där förän 08.20.
Så jag sa till vid receptionen att jag endå hade en tid en trappa ner då de verkade stressade, vi gick ner och tog den.

Nere på kontrollen kollade de först CTG kurva, mina värkar och barnets hjärtljud, i ca 30 minuter innan vi fick gå in och träffa läkaren. Mina värkar var nu ganska kraftiga och jag fick verligen anstränga mig för att andas igenom dem utan att nån skulle se hur ont de gjorde, haha. Väl inne hos läkaren pratade vi först lite sen var de dags för undersökning, P fick strikta restruktioner på att lämna rummet.

Ultraljudet var fint och de fanns tillräckligt med fostervatten kvar, så hon sa att han nog kommer stanna ett tag till i magen. Fuck tänkte jag, så detta är alltså bara förvärkar!!
Sen var de dags för henne att svepahinnorna och kolla om jag hade öppnat mig något. Hon kännde runt lite och plötsligt sa hon de finaste orden på jorden i denna stund ;"Oj, bra jobbat, du har öppnat dig 3 cm!"
Yes, tänkte jag. Kanske är riktiga värkar då. Hon frågade mig om jag hade ont och jag svarade såklart att jag bara hade LITE ont. Varför ska jag försöka leka tuff hela tiden!?
 Ja annars döljer du smärtan bra, fick jag till svar. Och ja, det var precis de jag gjorde. Jag bet mig sååå hårt i läppen och andades så lungt jag kunde genom varje värk.

"Ta en snabb promenad till skanstull, så kan du åka till förlossningen sen och föda barn." Det var de sista hon sa till min innan jag gick ut i från undersökningsrummet. Jag var så glad att jag nästan grät, hade svårt att få fram orden till P. Shit gråter närtan nu när jag skriver, haha.

Vi tog bilen hem, för gå, Nej de var det inte på tal om. När jag väl fick en värk höll jag på att dö!
Vi tog en sväng förbi jobbet på vägen hem, var tvungen att fixa lite småsaker. G som jobbade var helt förskräckt av att se mig ha så ont. När jag skulle gå på toa lossnade slemproppen och till min stora glädje såg jag att toapappret är slut! KUL, yes de var verkligen min dag i dag. Så jag fick som ett litet barn ropa på G om att hämta lite papper till mig.

Väl hemma la vi oss ner i sängen och P tvingades trycka de hårdaste han kunde på mitt bäcken genom värkarna. När klockan var 12, började jag känna ett stort behov av bedövning. Vi ringde förlossningen som då sa att de hade lite fullt för tillfället men att jag kunde få komma in endå och att de skulle fixa nått.
Men ingen brådska var de sista jag fick höra.

Vi väntade och väntade men när klockan var 13, var de kaos. Allt packades in i bilen och det bara av till Södersjukhuset och Förlossningen.



Puss K.


På väg.

Nu är vi äntligen hemma från BB, blev totalt tre dygn vi fick stanna. Ska försöka hinna med en mycket spännande förlossningsberättelse imorgon.
Här har vi Frank på väg hem, för första gången ute i frisk luft. Jag köpte denna Björnoverall direkt jag fick veta att jag var gravid. Jag var då säker på att den skulle vara för lite, men spana in killen, haha. Lite att växa i :)





Puss K.

Midget aka Frank.

Den 4 Mars 2010, kl 20.52 kom lilla Frank till världen med akut kejsarsnitt.
Vikt; 3050g
Längd; 52cm




Puss K.

Klick.

Kl 04.13 sa de klick i min mage, som om att ett ben gick av.
Sen kom den!
Min första riktiga värk, tror jag...

Jag har tagit en varm dusch som rekomenderades men ont gör de iaf. Om nu dessa värkar är de riktiga värkarna är jag nog lite besviken. Såååå ont gör de faktiskt inte, men är de bara förvärkar så Nej tack, Midget får stanna kvar i magen. Haha.

Snart tre timmar har gått och jag skulle uppskatta att jag har värkar typ var 5-7 minut, de håller bara i sig i typ 30-40 sek. Så börjar bli orolig att det faktiskt ÄR förvärkar.

Funderar på om jag ska väcka min man sanrt, jag måste vara den snällaste girlfrienden ever som genomlidit tre timmars värkar själv. Vet att han gick och la sig vid 3, så vill inte väcka han om de inte är på riktigt, haha.

Om inget händer väntar jag till kontrollen om två timmar. Känns onödigt att ringa när vi endå ska vägg i vägg med förlossningen.

Puss K.


Baxat biskvier.

Jag och P har precis käkat middag, det blev hemmagjord pyttipanna. Mycket godare än köpt, intressant att jag inte gjort själv förrän nu. Men från nu ska jag ALLTID göra själv :)

P hade köpt överaskning på vägen från affären, biskvier!! Två stycken, en till mig en till P. Jag kastade i mig maten och sprang till min biskvi som tog slut allt för snabbt. Så jag tog sikte på påsen med P's biskvi och sprang. Nu är den i min mage, fick en toarulle i huvudet men de avr de värt :)

Nu väntar jag på Grey's, har redan gråtit till ett avsnitt idag så vi får se om jag kan hålla tårarna tillbaka ikväll..
Har längtat super länge på nya säsongen, P har sagt en miljon gånger att han kan ladda hem de. Men det är ju inte lika roligt, då har jag inget att se fram emot varje vecka :)


Puss K.


To late.

När jag kom hem möttes jag av två brev från ungdomsmottagningen, det fanns ett till mig och ett till P.
Det stod att jag numera var för gamal för att få gå dit och så stod de var jag skulle vända mig när jag hade frågor om sex.
Sen låg de två kondomer i brevet, min första tanke var att de kanske är lite sent att skicka ut ett brev till någon som är 24 år och dessutom gravid. Jag hade behövt brevet för 9 månader sen ;)
I brevet stod var jag ska vända mig om jag undrar nått om sex, man kan fråga sig hur många 24åriga oskulder de finns i sthlm. Inte många skulle jag tro. men det var en fin tanke iaf.

Jag som alltid haft en böjelse att blåsa upp komdomer till balonger tog direkt ut en och började leka med. Känndes som jag gick på högstadiet igen, haha.



Puss K.

P kämpar.

P hämtade mig på jobbet vid 14, snällt jag är så trött så hade aldrig orkat ta bussen.

Vi tog in babybjörn selen från bilen och det var ju självklart att jag var tvungen att packa upp den och testa direkt. Tyvärr gick de inte så bra så jag blev arg och kastade den i Midget högen i sovrummet, haha. 
Då blev de fart på P, för hur svårt ska de va egentligen, är du dum eller??? Så gick han och hämta den och skulle få på sig den. Det var dock inte så lätt som han trodde, efter jag hjälpt han sänna ut den fick han inte av sig den. Hur roligt som helst. Ska bli intressant när Midget ska åka sele, haha.




Puss K.

Akupressur.

En av kvinnorna som har morgonmötet här håller på med akupressur.
Innan hon skulle gå kom hon fram och visade mig tre punkter på kroppen man skulle massera/trycka på. En på handen, en vid knät och en på axlarna. Hon sa att dessa punkter var super sköna att trycka på under förlossningen för smärtlindring.
Den på handen var även bra under utdrivningsfasen, så nu står jag och masserar punkten vid tummen.

Ska lär P blixt när jag kommer hem och tvinga honom att trycka lite på mig :)
Sååå skönt när hon visade punkterna, egentligen skulle man nog ha gått till nån under graviditeten som kunnde göra detta, men men det får bli till nästa unge.




Puss K.


Kontroll.

Imorgon 8.45 ska jag till Sös på överburenhetskontroll. Oj vilket långt ord, haha.
Då ska de kolla så Midget fortfarande har de fint i magen och att han får ordentligt med mat.

Hon jag pratade med sa att de även försöker stimulera lite så förlossningen kanske kommer igång av sig själv. Annars bokar vi in en ny tid för igångsättning, men de hoppas jag vi slipper.
Har jag tur har jag öppnat mig lite iaf, skulle vara skönt att se att nått är på gång.

Puss K.

Tidig morgon.

Snark, har sovit superdåligt inatt. Precis när P kom för att lägga sig var jag tvungen att gå upp, jag hade iof redan varit vaken ganska länge. Men hade varit skönt att ligga kvar i sängen.

Stormöte idag, de var runt 50 personer här. Sålde massa frukostar så de var kul. Nu är de en timma tills cafet öppnar på riktigt men har redan fått lite kunder. Solen skiner fint utanför, man kan dock se de skitiga fönstren. Inte lika roligt, får be A torka dem i helgen.

Nu tre dööö timmar innan Ph kommer.

Puss K.

Date.

SåååJa, Balex and me on a date i helgen. Nu är de alltså bara att hålla tummarna så inte Midget tänker ta henne från mig..

Laddar för House nu, sen måste jag sova direkt. Har tidigt morgonmöte imorgon så måste upp halv sex, mindre roligt. Tänk om Midget kommer inatt då blir de kaos, ingen som jag kan få till jobbet till 06.00 en onsdags morgon. Men Midget har ju varit en snäll pojke hittills så han är nog snäll inatt också.

Dusch nu sen soffan, dock utan täcke för de är nytvättat till Mammi o Pappi. Använder jag de får jag smisk av P.

Puss K.

Måste ses.

 

Jag har väntat på att denna film ska ha premiär, och imorgon är de dags. Jag vill se den i 3D, tror den kommer vara grym! Älskar Depp i "Kalla och chokladfabriken" och har fått för mig att denna kommer vara lite lik den.

Det värsta är att P vägrar se denna film med mig, så jag vet i tusan vem jag ska lura med mig. Balex kanske? ;)

 

Puss K.


Snark.

Klart att inlägget jag precis skrev ska försvinna, varför hatar datan mig?
Jag behöver en ny data faktiskt nu när jag tänker på de, min är säkert 5 år gammal. P säger att datan är anledningen att jag får ont i ryggen för att den är så tung när jag har den i knät, haha.
Jag vill ha en rosa data, en fin och liten!

Är hemma från jobbet nu, köpte med mig en biskvi som jag delade med P när jag kom hem. Han har varit så duktig och tvättat idag, ska strax hämta upp all tvätt och vika. Tråååkigt! Vill att våran tvättmaskin i lägenheten ska komma igång så man slipper springa till källaren hela tiden.

Nu en välbehövd paus framför tv'n innan de blir mat.

Puss K.

Soppa och snö.

Från sol till snöstorm på två sekunder. All fin sol från imorse har nu försvunnit och det snöar och blåser massa, så min förhoppning om stress har nu försvunnit helt.

Står och väntar på Ph att han ska komma med gullök, jag ska nämligen göra broccolisoppa. Ska försöka hinna med tomatsoppa idag också så hela frysen är full av soppa. Snart går de inte in fler saker i vårna frys, och ni ska veta hur stor den är, som ett helt rum!

Back to work.

Puss K.


Jag vill ha...

Står och kollar runt lite på barnsidor på nätet, hittade den här. Så sjukt fin, jag vill ha!!



Jag har inte vågat visa den för Midget än, då skulle de bara bli massa tjat. -"jag vill ha pingu, ja vill ha pingu" Så bäst jag håller tyst ;)

Puss K.


Back to nothing.

Ja så var vi tillbaka på runt ett.
Kännde absolut ingenting inatt, till min stora besvikelse. Får se om lite spring på jobbet kan sätta igång nått.
Solen skiner och det är minus 6 grader här, så har jag tur blir de lite stress idag :)

Nu har jag iaf satt ett "STOP date", jag jobbar sista dagen imorgon! Jag lovar, haha. Jag har sagt sista dagen och sista veckan nu i snart två månader. Men nu får de räcka, ska försöka få en tidig tid på sös på torsdagen så de kan kolla hur allt ser ut och ev boka en igångsättningstid. Även om jag absolut inte vill bli igångsatt känns de som om jag snart måste.

Puss K.


CSI.

Har precis stoppat i mig massa räkor, oj va gott det är med färska räkor. Fick tag på superstora och fina, mumms.
Har lyckats duscha och borstat tänderna med, man kan tro att jag är 5 år. Men ska lägga mig ner i soffan och kolla på CSI och sen boston tea party.
Jobb imorgon så sen är de bäst att sova, man vet aldrig om Midget tänker ställa till de i magen inatt igen. Man kan ju alltid hoppas.

Har bokat tvätt tid imorgon med, då ska allt de sista tvättas till MIdget och lakarn och handdukar. Så hoppas jag kan jobba annars måste jag hjälpa P.

Håll tummarna för att jag får värkar inatt, 9 dagar overtime imorn annars!!

Puss K.

Sockerkaka.

Jag har bakat sockerkaka, jag kan egentligen inte baka. Men jag har bakat sockerkaka!!
 P har inte hunnit smaka än så jag kan inte berätta för er om omgivningen tyckte den var god, jag tyckte iaf det.. Så klart jag inte skulle säga om den var äcklig, hoppas på att P inte heller gör de, haha.

Har tappat bort världens bästa kakbok med, letade som en tok efter min "sju sorters kakor" men kan inte hitta den. Enda stället kvar att leta på är i garderoben men dit når jag inte. Jag fick ringa lilla Mammi ist så hon guidade mig igenom receptet, tackar tackar!

Bilbarnstolen finns numera i våran bil och även en bärsele från babybjörn. Skötbordet hade inte kommit än så Midget får ligga på golvet tills det kommer.

Jag har inte kännt av några mer värkar under dagen, så jag är en mycket arg tjej nu! Hoppas de kommer tillbaka inatt, ska käka räkor i kväll med för att underlätta för värkarna att komma tillbaka ;) haha.

Puss K.

Panik.

I natt hände de, för första gången kände jag riktigt starka förvärkar.

Jag var säker på att det hade satt igång, med tanke på allt skit jag stoppat i mig, haha.
Vi gick och la oss vid 2 snåret och 05.50 vaknade jag av att magen var stor som ett hus. Sen hade jag sammandragningar med lite värk runt 3 timmar innan de slutade och jag kunde somna igen. Jag klockade dem tillochmed, haha ja jag vet sjukt töntig.
Men runt första timmen var de varje 7 minut, sen kunde jag sova mellan dem så då var de säkert längre mellan. Super skönt att jag äntligen kännde nått iaf, så vi får se om de var startskott eller om de var falskt alarm.

Nu ska vi till nacka och köpa bilstolen.

Puss K.

RSS 2.0