Fredag.

Idag har jag varit vaken sen tidigt. Jag matade Frank vid 5 sen åkte jag till cafet. Tänkte vara här till 13 tiden idag sen hoppas jag att det är fint väder så jag och Frank kan promenera lite.

I går hade vi besök av Ps föräldrar, de tog hand om skrikungen så vi kunde äta lite i lugn och ro. Vi fick även välbehövliga handdukar i present. Tackar tackar.

Jag hörde nått ryckte om att det är i dag man tänder majeld? Är det valborg idag!!??
Nice, då ska vi lätt kolla elden i vasaparken med Frank i babybjörn så han ser ordentligt.

Nu ska jag käka lite mat.

Puss K.

Efterkontroll.

Idag har jag och Frank varit på efterkontroll hos barnmorskan vi gick hos när jag var gravid.

Hon gjorde en gynkontroll och allt såg fint ut, vi pratade lite om förlossningen och jag fick recept på p-piller. Funderar på om jag ska sätta in en spiral istället så man slipper tänka på att ta pillren hela tiden.
Men det får man tydligen inte göra förän efter 16 veckor, så jag har lite tid att bestämma mig på.
Frank var så snäll under hela besöket, han låg och sov i sin bilstol. Precis vi skulle gå vaknade han och smilade åt BM, så söt.
P som har blivit så dödssjuk, enligt honom själv fick inte följa med. Eller han ville snarare inte följa med.

Nu håller jag på och vädrar hela lägenheten och passar på att städa och damma medan mina två killar sover. Jag har städat P's rum också dammat och sopat, får se om han märker nått. Det är tyvärr sällan man får ett tack, tur att någon i familjen ser när det behövs städas iaf.

Puss K.


Frank är olydig.

Frank har fått för sig att han inte ska äta ur nappflaska, han tok skriker så fort vi tar fram den. Han verkligen TOK skriker, jag har aldrig hört något värre. Så nu är det bara tutten som gäller.

Varför har han från ingenstant slutat ta flaskan, han gillade ju den jätte mycket förrut!?

Vi har just kommit in från en riktig lång promenad, vi var ute och traskade i 3 timmar så nu värker tuttarna sönder. Mat time!
Ska gå in och väcka P snart också, han sa att han max fick sova till 17, så mamma K får väl väcka sitt andra lilla barn, haha.

Själv har jag varit uppe sen 5 imorse, matat lillen och sen iväg till cafet för morgonmöte.

Ska berätta mer om mammaträffen igår också, men nu skriker tuttarna attt jag måste väcka Frank.

Puss K.

Mammi gone.

Nu har mammi åkt hem, vi har haft en underbar helg. Frank har fått MASSOR av uppmärksamhet och jag har fått avlastning, så skönt.

Jag och Frank skulle följa mammi till centralen då vi kom på den smarta iden att sätta honom i BabyBjörn. Jag lovar att jag aldrig haft så ont i ryggen i hela mitt liv som jag hade när jag kom hem.
Uppförsbacken hem tog död på mig. Frank tyckte däremot att vi kunde vandra på hur länge som helst, han satt så nöjd och spanade. Alla som vi mötte skrattade åt oss och sa åå va söt, haha. Jag måste ha sett helt slut ut!

 

Imorgon är det mammakurs igen, och denna gång ska jag nog låta P vara hemma så han inte blir ledsen. Nu ska vi äta rester av min goda tacopaj..

Puss K.


Sorry.

Min dåliga uppdatering får jag skylla på att min kära mammi är i stan. Vi är ute och promenerar hela dagarna, käkar god mat, shoppar. Ja allt jag inte hinner med när jag och P är själva.

P har helgen ledig, han är glad.
Så fort jag ber honom om hjälp säger han, "Men jag är ju ledig denna helg", haha.

Frank har sovit på duktigt inatt, vi la honom vid 23 och han sov till kl 03. Sen ville han helst vara vaken men jag tvingade P att ha honom lite vid datan och en timma senare kom de in till mig och Frank var hungrig. Sen sov han 2 timmar till innan jag tvingade in honom till Mammi.

Nu ska vi ut i de fina vädret igen.

Puss K.

Frank har fått nya kläder idag, bla mössan...

bild000 (MMS)

Frank har fått nya kläder idag, bla mössan på bilden. Har rör sig så mycket att den åker mer för ögonen och han blir tokig. Mammi ska fixa till den så den inte kan åka ner. Lillen har bara sovit 3 timmar i natt så jag är helt slut. Jag visste att jag inte skulle ha skrytit om hur duktig har blivit på att sova länge. Jag har även shoppat klart till min bröllopps outfit idag, det kommer bli så fint. Doppresenter är också klart. Tur att mammi är här så jag hinner fixa allt:) P är på hockey och vi sitter framför tvn och hejar. Ikväll blir det tacopaj och tv mys. Puss K.


Vi hade dålig update igår.. Det blev inget...

bild006 (MMS)

Vi hade dålig update igår.. Det blev inget sovrekord men han sov iaf 4 timmar. Inatt har det varit värre vi are back på 3 timmarspass, inte så roligt. Frank har blivit grym på att kolla på saker senaste två dagarna så mysigt att kolla honom i ögonen:) vi var och hälsade på N, A och kiddsen igår. De var supertrötta efter en lång natt så vi satt alla och gäspade till hockeyn. Nu sitter jag och Frank och väntar på att mammi ska anlända med tåg. Vi ska försöka sova någon timma till så vi orkar med shopping dagen jag planerat. Puss K.


Platthuvud!

Frank har fått platthuvud!

Jag använder alltid kudde till honom och försöker få honom att ligga på sidan, men han gillar de inte.

Vad ska jag göra, han kommer ju bli jätte mobbad!?

Barnmorskan sa att jag skulle ha honom på mage när han är vaken, men då skriker han ju bara..
Hon sa att man även kunde ha en stålhjälm på dem som formar huvudet perfek, men NEJ Tack, stackars barn. haha

Nu ska vi sova och slå rekord, inatt ska de bli 6 timmar i streck...

Puss K.

Vi har en djurgårds klack framför tvn. P k...

bild012 (MMS)

Vi har en djurgårds klack framför tvn. P klappar med Franks händer och så fort de blir spännande går de fram till tvn. Men de hjälper inte, de blir inga mål iaf. Imorgon ska vi till essingen och kolla matchen med Franks bästisar. Det blir en stor klack då med P, A och alla kidds. Puss K


Tuttdusch.

Mina tuttar goes crazy!

Jag råkade säga högt att jag skulle in i duschen, så klart hörde tuttarna detta och tänkte dusch vill hon ha och dusch ska hon få!
Så när jag var på väg in i duschen så ja, då blev det en tuttdusch. Sjukt vidrigt, tur att jag har tuttbindor vanligtvis annars skulle det inte vara kul.
Tur att jag stod i duschen iaf.

Kan vara så att jag pumpat sönder tuttarna för det finns sååå mycket mjölk, Frank hinner inte käka upp all.
Kanske ska börja sälja, haha. Mammorna på kursen hade ju problem med för lite mjölk, kanske ska ta med mig mjölk dit nästa gång och ha auktion :)

Puss K.

 


Duktigt barn.

Mitt barn har sovit 5 timmar i streck inatt, det är rekord. Han är så duktig, hoppas det fortsätter och inte bara var en gång.

Vi har varit på läkerbesök idag. Frank väger nästan 5 kg och är 60cm lång, han börjar bli en stor kille nu. Läkaren kollade om han följde med med sina små ögon och hur hans kropp och leder såg ut och känndes. Allt verkade bra, han vägrade att kolla på läkaren först med sen efter ett tag spanade han in henne och skrattade.

Nästa gång vi ska dit är när han ska vaccineras, men vi ska ju på mammakursen ganska ofta nu framöver så tänkte smyg väga honom då.

Jag har även shoppat en ny napp till lillen, han har ALLA sorter nu. Det här är sista chansen, hoppas han gillar den. Sitter och väntar på att han ska vakna så jag får testa den.

Ikväll ska vi kolla hockey och mysa framför tv'n.

Puss K.

En nöjd Frank.

Frank har första parkett till sin favvo tavla. Han kommer bli en riktig konstvetare när han blir stor, haha.
Han tystnar direkt när han får se tavlorna, mammi kanske ska börja sälja till barnfamiljer, haha.

 

Puss K.


Mamma kurs.

Idag har vi varit på mamma kurs, yes det var precis var det var stackars P var den enda pappan. Så nu lär jag aldrig mer få med mig honom dit.

Jag tror det kan vara en ganska bra kurs och gå eller det är väl ingen kurs direkt vi satt mest och delade med oss av erfarenheter och så var det en barnmorska med som svarade på frågor.

Som vanligt var alla mammor knäppa, precis som på kursen innan förlossningen. Snälla, var får de alla dumma frågor och påståenden ifrån!?
En mamma visste inte om det var ml eller cl i nappflaskorna och sa att hennes barn sov 11 timmar på natten, Jag blev helt imponerad och frågade hur hon lyckades men då visade det sig att hon gick upp varannan timma och matade ungen. Sov den 11 timmar då elelr?! Haha, riktiga stjärnor var det hela bunten.

Jag var överlägset yngst men kännde mig lätt mognast där inne, alla var så oroliga och osäkra. Sak forska fram ålder på dem nästa gång vi ska dit, men skulle tro att alla är runt 30-35år.

Nu ska jag liggamma, det är min och Franks nya favvopose...

Puss K.

Lång dag.

Matchen drog ut på tiden, men vi vann till slut iaf. Så nu är guldet säkrat...
Mina tuttar tyckte inte om att det blev en extra period, såg ut som det kunde bli en 5e där ett tag. <Då hade nån fått kommit och hämtat mig eller med pumpen för det var inte långt ifrån kaos, haha.

P har åkt iväg för att spela och jag väntar på att Frank sak vakna så jag kan mata honom. Så jobbigt att gå och lägga sig när han har sovit nån timma, inte kul att somna in och så måste man vakna och gå upp igen.

Imorgon ska vi på föräldrar träff, jag har tvingat P att följa med, iaf första gången. Hoppas inte den är lika pinsamt dålig som kursen vi gick innan förlossningen.
Men N tipsade om att denna kursen var bättre och att man faktiskt lärde sig nått, hoppas hon har rätt :)

Vi ska även handla nappflaskor och byta en jacka imorn så vi har fullt upp. Kanska måste flytta bytet av jackan till onsdag, annars blir det stress, haha. Jag har blivit som gamla tanter att jag bara kan ha ett ärende per dag..

Puss K.

Gissa var jag är?! Det här är helt sjukt. ...

bild001 (MMS)

Gissa var jag är?! Det här är helt sjukt. Ett fullsatt globen! Alla skriker jag blir tårögd. Jag har ändrat mig, Frank ska spela i djurgårn. shit vilket stöd de har. Min man ska stor spela ikväll:) för er som inte vet är Liv min man:) puss K.


Present.

Jag har glömt att visa den fina nallen Frank fick av min gudmor A. De är nästan lika stora, men Frank växer snart i från nallis.



Puss K.

Hård dag.

I dag har jag tagit en cykeltur til cafet igen, ojojoj att det alltid ska vara motvind när jag cyklar.
Jag blir helt död..

Frank och P har varit och käkat på ciaociao som vanligt, själv tog jag en sallad med räkor och quinoa. Jag fick sojabönor på med, jag hatar bönor men dessa var riktigt goda.

Nästa vecka har jag och Frank fullt upp, på tisdag ska vi på föräldrarträff och onsdag är det läkarkontroll. Jag och Frank ligger i stenhårt träningsläger nu för att han ska kunna följa med med ögonen på kontrollen, de ska tydligen kunna det när de är 7 veckor. Hoppas han klara de, haha.

Nu är de dags att vila lite innan lillen vaknar...

Puss K.

Vi kollar tv.

Jag och Frank har precis kollat klart på Bond-filmen. Frank blev lite uttråkad i mitten av filmen och tvingade mig att göra mig ful så han skulle få skratta lite.
Snäll som jag är satte jag pingu på huvudet och började fula mig, det blev ingen större succe så jag fick proppa in nappen i hans mun.
Det tog ett tag innan han sög tag, men när han väl fick tag tuttade han iaf i 30minuter. Så duktig liten kille.
Skulle vara så skönt om han bara kunde ta nappen nu.
Han har fortfarande svårt att suga tag på den man måste hjälpa honom massor för at den inte ska åka ut.


   

Puss K.

Sovkalas.

Hela familjen kollade hockeyn, Frank somnade efter första perioden. Han tyckte redan att HV vunnit så han lika gärna kunde somna.
Jag och P kollade såklart vidare, i första pausen sprang P och köpte mat, och i andra pausen lagade jag maten. Eftersom Frank inte längre låg i mitt knä la jag mig ner i soffan, tvingade även P att lägga sig bakom mig då jag frös. Efter tredje perioden i väntan på förlängning somnade vi båda två. P var smart och ställde klockan men det hjälpte inte, vi båda missade målet.
Jag vaknade till och såg en intervju med nån i HV (var för trött för att kolla, lyssnade bara, haha) och insåg att vi vunnit, så jag kunde lugnt somna om igen.

Vi får se om Anders hinner hem till måndag, annars får jag nog följa med på hockey igen, LYX LYX LYX... Så jag håller tummarna för att han inte tar sig hem, haha...

Puss K.

Våran son ser ut som en bobförare i sin mö...

bild005 (MMS)

Våran son ser ut som en bobförare i sin mössa. Han har fått för stort huvud för sina mössor så idag fick han ha en av mina gamla. Vi har varit på promis och köpt doppresenter. Det blåste riktigt kallt idag så ALLA i sthlm tyckte det var en bra shoppingdag. Vi han även med en fika på drottinggatan innan vi gick hem. Nu ligger jag i soffan och väntar på att Mangi ska ringa tillbaka:) hockey snart med, sen tacokväll. Puss K.


En trött mamma.

Oj vad slut jag är idag.

Har cyklat till cafet idag igen, fattar inte att jag är så dåligt tränad i mina lår. Jag kan inte ens stå upp och trampa efter ett tag, MJÖLKSYRA. haha. Ska börja träna snart och då jävlar ska de bli annat!

P ska iväg och spela ikväll igen vilket innebär att jag blir själv med lillen. Jag har ju så svårt att läggga bort honom en sekund när vi är själva. Brukar sluta med att vi sitter exakt likadant när P kommer hem som när han åkte.

Nu måste jag göra mig klar för kvällen, vågar nämligen inte dusch när jag är själv med Frank utifall han skulle bli ledsen och inte hitta mig..

Puss K.

Hockey.

Idag har vi kämpat!

Jag har varit på cafet medan P har tvättat och tagit hand om Frank.

Vi har lyckats fått lite kvälls lyx. P's föräldrar kom hit och tog hand om Frank medan vi gick på hockey. Det är första gången vi båda är borta från lillen samtidigt. Under sista perioden började jag llängta hem, jag har ju nästan inte sett Frank nått idag.

Frank sov fint när vi kom hem, han hade badat och käkat. Precis när de skulle åka vaknade han dock igen, men jag slängde fram tutten och han somnade blixt. Nu ligger han i sin vagn på P's rum och sover.

Hockeyn, jo.. Vi torskade men jäklar vilket drag det var på hovet. Det var helt sjukt, jag har aldrig sett något liknande. Jag blev helt tårögd när vi kom in och alla skrek och hoppade.
Tuttarna tyckte att de skrek lite väl mycket och började producera Frank mat på högvarv, haha.

Nu är de hårtvätt och sov dags..

Puss K.

Frank och P i solen.

När jag och Frank kom hem från daten med S matade jag honom lite snabbt sen tvingade vi med P ut i solen.
Eftersom Frank legat i vagnen hela dagen tänkte jag att vi skulle testa nått nytt.
Frank Fick åka BabyBjörn Framåt!!!
Det gick alldeles utmärkt, jag trodde att han inte skulle orka hålla upp huvudet själv men det gjorde han.
När vi satte oss för att fika blev han sur på P och tyckte att de skulle promenera runt, men efter ett tag somnade han.



Nu skriker mitt barn..

Puss K.

Mysdag med S.

I dag gikc jag och Frank upp tidigt och begav oss till KTH, där vi mötte S.

Vi åkte buss för första gången, det var inte så roligt. Första bussen fick vi inte åka med för det fanns redan 2 barnvagnar på den. Bussen efter fick vi iaf plats på, på vägen hem var det tvär fullt på bussen. Antagligen för att de flesta slutade skolan vid 16, vi fick iaf plats på första bussen men det var sjukt mycket folk. Frank började såklart skrika och jag kunde inte göra nått då jag knappt nådde vagnen pga allt folk. Det kommer nog dröja innan vi tar bussen en solig dag igen!!

Vi gick till lillaa jansskogen där vi käkade lunch, jag han dock inte käka så mycket innan lilla skrikmaskinen satte igång. Efter vi ätit tog vi en lång promenad i skogen, helt underbart att det finns så mycket natur innanför tullarna.

Frank hade sin vårklädsel idag, han var så söt.

  

 

Nu tjatar P om att jag ska laga mat, bäst att lyda..

 

Puss K.


Jag och Frank försöker somna om men det gå...

bild067 (MMS)

Jag och Frank försöker somna om men det går inte så bra. För någon ligger bara och sparkar. P är fortfarande och spelar, han som skulle vara hemma vid 4. Haha. Nu lär jag och Frank få vara själva varje natt när han kommer ihåg hur skönt det är att inte vara hemma.. Idag ska jag och Frank iväg till KTH och luncha med S, hoppas vädret blir lika fint som igår:) S har inte träffat Frank än så det ska bli extra kul att ses. Ska bli skönt för mig att få prata av sig lite, snacka lite skit. Snälla låt ungen somna nu! Puss K.


Sol sol sol.

Jag, Frank och P har haft en riktigt härlig dag i solen idag.

Vi har promenerat ner till kungsan och käkat lunch, Frank har bytt blöja på en offentlig plats för första gången. Blöjbytet skedde inne på TGI Fridays, duktig som jag är tog jag med allt vårat pick och pack och gick in på skötrummet. Eftersom jag aldrig skulle langa fram tutten ute bland folk satte jag mig på toaletten och började amma lillen. Jag måste ha sett sjukt rolig ut, satt ihop klämd mellan en stor vagn och ett skötbord. Frank hade fullt upp med att kolla på allt nytt så han åt inte så mycket.

Vi lyckades hinna med lite shopping också, jag hittade en klänning till brölloppet, ett par solglajor och P hittade en jacka och ett par skor.

Nu ska jag gå in och pussa min älskade lilla kille.

Puss K.

Min älskling.

Min älskling har varit super duktig inatt också, sovit 4 timmar, sen 3 timmar och 3 igen. Han börjar bli stor nu.

Jag har precis suttit och läst igenom en blogg om en tjej som födde sitt barn i v23, tyvärr levde bara lilltjejen i 10 dagar sen orkade hon inte mera.
Jag har gråtit floder och är så tacksam över att mitt barn mår bra. Jag ska aldrig mer klaga på att han inte sover eller att han skriker. Det spelar ingen roll, han får vara hur jobbig han vill så länge han mår bra.
Jag kan inte tänka mig ett liv utan honom, min lilla älskling..



Puss K.

Super natt.

Frank hade ju lite svårt att blunda igår kväll, men efter ca 40 minuter av stirrande slog han ihop sina små ögon och somnade. Helt fantastiskt att han låg helt själv vaken i sängen utan att skrika. Sen vaknade han vid halv 5 och käkade, jag testade igen att lägga ner honom. Hör och häpna, han somnade av sig själv igen. Sen sov han vidare till halv 9, så inatt har jag haft en super unge.

Vi har varit på två promisar idag, en med mammi och en med P. P och jag satte oss och fikade i solen till halv sex, fatta att det var så varmt i solen så sent. Hoppas sommaren blir lika fin som det var idag..
Vi han även med att köpa en mumin mobil till Frank idag, tyckte det var dags nu när han faktiskt ligger i sängen och spanar. Vi får se ikväll om han gillar den eller om han tok skriker :)

A-L och B har lämnat oss, så nu är vi själva med Frank igen. Bara att börja laga mat själv, tillbaka till vardagen. haha.
D har precis kommit hit och hälsar på. Får se när Frank behagar vakna.

Puss K.

Nu är det sängträning. Frank vägrar dock b...

bild071 (MMS)

Nu är det sängträning. Frank vägrar dock blunda men än så länge är han tyst. Har har precis käkat 130ml och kräkts upp hälften, så mysigt med kräk. Haha. Jag har märkt att Frank börjar se mer så funderar på att köpa en mobil att hänga över sängen. Jag har sett att det finns super fina med pingu eller spöket laban. Vi har ju typ allt i pingu så kanske dags att köpa något annat. Frank tror väl att pingu är hans bror snart:) P är och spelar i natt igen så hoppas lillen vill vara snäll med mig.. Puss K.


We gonna party, it's my birthday..

I dag är de min födelsedag!! Tänk att lilla jag föddes för 24 år sen och att jag nu har lilla Frank.
Det hade jag aldrig kunnat tro, att jag skulle vara mamma nu.

Jag lämnade Frank till mormor vid 8 snåret imorse och sov vidare till 10, jag hade hoppats på frulle på sängen men tuttarna spännde på så mycket att jag var tvungen att gå upp. Födelsedags frullen bestod av smoothie och B's egenbakade bröd, smaskigt.

Jag fick lite presenter, bla. ett superfint tårtfat som mammi hade gjort, och en fotoram av P som var ett sjukt projekt att få in bilder på.
Tyvärr kunde man inte mms'a bilder till ramen, jag har sett sånna ramar förut men enligt P fanns det tydligen inte. Tror dock inte han ansträngde sig speciellt mycket för att hitta en sånn, var enklare att säga att de inte fanns, haha.

Jag har även lyckats få en deppdag på min födelsedag. Kännde redan imorse att detta skulle bli en pissdag, jag har alltid superhöga förväntningar på sånna här dagar. Jag vet att jag nästan alltid blir besviken då jag bygger upp värsta superdagen i huvudet, men mitt undermedvetna envisas  med att hoppas, haha.
Saken att man är supertrött och inte känner sig supernöjd med sitt utseende gör inte saken bättre.

Jaja nu ska jag inte klaga, helt sjukt att ajg ska orka bli ledsen över småsaker när det finns så mycket hemskt runt omkring en som är MYCKET värre.

A-L och B är ute med Frank så nu ska jag försöka vila bort min deppiga sida...

Puss K.

Min andra bebis har hittat en ny favvoplat...

bild068 (MMS)

Min andra bebis har hittat en ny favvoplats. Det är skönt att någon tycker om pingugymet iaf:) natten har varit jobbig, P var inte hemma så jag var själv med Frank från tolv. Han somnade inte förän 3 och gallskrek hela tiden till han somnade. När P kom hem vid fyra låg vi utslagna båda två i sängen. Idag har vi varit en sväng på stan alla utom P som är så glad att slippa. Det blev ett par nya skor och två byxor till mig. Hittade dock ingen klänning till bröllopet så nu är det bara att leta vidare. Måste ha något till dopen också. Det är mycket nu. Haha. Puss K.


Japp.. Då ligger man här själv i sängen fö...

bild066 (MMS)

Japp.. Då ligger man här själv i sängen för första gången på fem veckor. Frank ligger hos mormor och P har smitit iväg till casinot. Han har fått en barn fri helg av mig:) men han anar inte vad han måste ge tillbaka. Haha.. Nu ska jag sova lite och hoppas på att lillen inte vaknar allt för snart. Han har iof varit vaken sen 14 idag så han borde vara trött. Mitt hår är förövrigt fint igen, super blont blev de denna gång tack vare Frank. Han gillar blondiner:) Puss K.


2 days to go.

På söndag är det min födelsedag, jag fyller 24år. Då når jag den åldern jag har sagt jag har varit i snart 10år, haha. Så frågan är hur gamal jag ska säga att jag är nu, 20???

Jag brukar alltid vara super excited över min födelsedag, tjata i veckor innan om saker jag vill ha, som ett litet barn. Men i år har jag knappt tänkt på den, kan bero på att jag har haft fullt upp med lillen.
Tänk vad saker förändras snabbt, från sekunden han kom ut var de inte längre jag som var nr1. Jag kunde aldrig föreställa mig en sån kärlek till någon annan en sig själv, jag skulle göra allt för honom. En helt underbar kännsla..

Nu har råttan precis skällt sönder sig så Frank blev skrämd och vaknade. Snart åker hundskrället ut...

Puss K. 

Råttan har anlänt.

Råttan med följe har anlänt, A-L och B lämnade oss för trädgårdsmässan.

Men här går ingen tid till spillo, jag, P, Frank och Rocker har redan varit ute på promis. Vi gick och fikade vid st eriksplan, jag och P åt frulle och R fick lite skinka. Vi hade planerat att gå och köpa skor till mig men det börade små regna så vi gick hem ist. Nu väntar vi på att förstärkningen ska komma hem så vi kan få lite lugn och ro, kanske lite mat i magen med.

Frank ligger kvar i vagnen och sover, fattar inte varför jag och P alltid har tagit upp honom när vi kommer hem, det här är ju perfa.

Puss K.

SM-final.

Såja, då var vi i final då, som väntat :)

Vi möter P's favvolag så nu är de krig i familjen. Det rycktas om att det ska fixas barnvakt så jag får följa med på matcherna...

Puss K.

BVC

Idag har vi harit på BVC med Frank. Han har blivit en stor kille nu.
Vikt: 4490g
Längd: 58cm

Jag börjar känna att han är för tung för mig att bära omkring på, mna armar blir helt slut. Helt sjukt att vissa barn väger som han gör nu när de föds, hur kommer de ut egentligen? Haha, han är ju sjukt stor nu ju. Inget jag skulle vilja föda ut, smääärta!!

Frågade sköterskan om amningen, hon trodde inte att han fick i sig för lite mat iaf. Men att när jag väl matar honom måste jag se till att han inte somnar, utan faktiskt äter sig mätt.

Ersättning, mjo skulle jag kunna testa. Men har ju tidigare pumpat ut ca 130ml och gett honom innan läggdags plus att jag då ammat honom. Känns som det ska vara tillräckligt?!

Nu sover han iaf, får se när han vaknar. han slog faktiskt rekord idag efter vi varit på BVC, han fick ligga kvar i vagnen när vi kom hem och då sov han i 4 timmar. Tänk om man kunde få de timmarna på natten istället...
men räddningen är inte långt borta nu, imorgon är de här :)

Puss K.

Någon som är mätt?! Natten har inte varit ...

bild053 (MMS)

Någon som är mätt?! Natten har inte varit rolig. Från kl 2 till nu har jag varit vaken och matat honom fyra gånger, han har alltså sovit max 1.5 timme åt gången. Är de normalt? Han sover nästan aldrig mer än 2.5tim i streck på natten, han är ändå 5veckor. Det värsta när jag måste gå upp och mata honom är att P ligger bredvid och sover, man blir inte så lite avis... Nu ska vi snart till BVC :) Puss K.


Fraaank.

Frank vill inte vara ensam, så fort jag försöker lägga ner honom skriker han. Detta händer så fort P går ut genom dörren och lämnar mig själv med lillen. I fyra timmer har jag suttit på samma plats i soffan och hållt i en skrikande unge.
Jag tycker synd om mig själv.. Det är inte rättvist jag vill också gå på hockey, eller nja kanske inte hockey men jag vill gå nånstans. Jag kan faktiskt tänka mig att göra vad som helst bara jag får komma ut lite.
Det enda jag gör ar att sitta på mitt feta arsle i soffan och kolla på tv. Jag vill träna, jag vill ha ett träningskort på SATS, jag vill få bort mitt flubber, jag vill gå ut, jag vill ha lite tid för mig själv.
Mammi snälla kom NU!!!
 
Ungen har precis somnat så nu är de stress för att jag ska hinna sova nått själv..

Puss K. 

Nedräkning.

Nu kommer de snart!
Mina föräldrar, jag och  P har nedräkning. Förrut var det dagar nu är det timmar. På fredag morgon anländer de till sthlm men de kommer tyvärr inte hit förrän lite senare på kvällen.

Frank har snackat hela veckan om hur han ska sova med mormor, eller sova, snarare hålla vaken.  Han har även lovat mig att övertala henne att laga mat och städa, eller de kanske han ska snacka med B om ist. B har faktiskt inte ens hållt i Frankie än, men Frank har ovat att välkomna honom med en brakare, hans speciallite. haha

Nu ska jag inte soffpositionen för där lär jag bli sittane till P kommer hem från hockeyn. Yippie mig.

Puss K.

Lunchen är serverad:) jag är så duktig bar...

bild064 (MMS)

Lunchen är serverad:) jag är så duktig bara nyttig mat. Jag har lyckats stå emot mycket gott de här dagarna. Puss K.


Ja då var det dags för powerwalking igen. ...

bild049 (MMS)

Ja då var det dags för powerwalking igen. Det är tyvärr inte lika fint väder som igår men det gör inget. Lämnade två sovande killar i sängen. Måste erkänna att jag var grymt sugen på att ligga kvar. Men har ska det inte slöas nått. Hockey ikväll för P, yippie äntligen får jag vara själv med skrikungen igen. var ju hela två dagar sen han var på hockey senast, haha. Tror bestämt det är imorgon med, kul.. Nillan är du lika glad som mig? Haha playdate imorgon?! Puss K.


Mammas kille har äntligen somnat. Nu är de...

bild054 (MMS)

Mammas kille har äntligen somnat. Nu är det bara jag kvar. Ska powerwalka imorgon kl 11, så borde sova nu om jag ska orka. Märkte dock att mina gympapjucks är för små så måste ut på en shopping runda på torsdag eller i helgen. Tre klänningar till dop och bröllopp står även på listan. Puss K.


No candy.

I måndags började min bantning, elelr inte bantning bara att jag ska tänka på vad jag äter. Jag har käkat så mycket godis senaste veckorna så nu måste kroppen rensas. Jag blir så lätt sockerberoende och det märks direkt på mitt humör. Så nu ska jag försöka trappa ner helt på sockret, och börja äta lite GI inriktad mat tänkte jag.

Till lunch idag käkade jag en GI sallad med quinoa och räkor, riktigt smaskigt. Blev dock pasta och köttfärssås till middag, inte så GI vänligt men det får duga. Tänkte att jag ska försöka börja varje morgon med en smoothie och kasnke lite fil och muslie. Vi får se vad som händer, jag ska iaf försöka mitt bästa.

Puss K.

Tuttunge.

Frank är en bortskämd unge.
När han ska amma snutta han bara på tutten, han käkar i max 5 min sen somnar han. Jag har kommit på att det måste vara därför han sover så korta perioder, för att han blir hungrig.
Jag vet inte hur jag ska göra för att hålla honom vaken när han äter, han somnar vid bröstet men så fort jag lägger ner honom vaknar han. har försökt att amma, lägga ner, amma lägga ner men jag får så sjukt ont i tuttarna. Ingen höjdare när han måste ta nya grepp hela tiden.

Någon som har tips på hur jag ska hålla honom vaken?! Känns som jag försökt allt, blåsa på honom, killa honom, ja jag veet inte allt, stackars barn, haha.

Nu ska jag försöka sova lite innan lillen vaknar igen, skulle gissa på max 30 min.

Puss K.

Powerwalk.

I dag har jag lyckats hinna med en timmas powerwalk, jag gick till och från cafet. Det var superskönt att få komma ut och få upp pulsen lite. 

När jag kom hem somnade P och jag och Frank kollade lite på tv. Nu har lillen precis badat och ligger och skriker för att han är naken. Bäst att klä på odågan, haha.

Puss K.

Alla hemma.

Så, nu är familjen hel igen.

Min och Franks dag har varit ok, lyxig för Frank iaf.
Han har inte lämnat mina armar mer än de 3 minuter han låg i sängen.
Vi har varit och köpt sushi, tur att det finns ett ställe dörren brevid våran.
Frank börjar bli tung nu så fick kramp i armen medan vi väntade på maten. Medan jag åt låg han brevid mig och tittade utan att skrika, lyxigt :)

När P kom hem tog vi en sväng med bilen och köpte mat till P. Frank är fortfarande vaken och har varit det sen sex tiden. Hoppas han sover länge inatt.

Puss K.

Utslag.

Frank har fått utslag på kinderna och lite på näsan. Först trodde jag att det vara sånna milie(?!) eller va de nu heter, de med vita prickar i. Men nu ser de mest ut som värmeutslag, han är helt knottrig. Läste om utslag på nätet men värmeutslag visar sig tydligen oftast på magen och liknande ställen.
Vad kan de vara för nått, försökte mig på att ta en bild men vet inte om de syns så bra.
Help meee..!!! Vi ska iof till BVC på torsdag så får väl svaret då annars, men jag vill veta nu!



Puss K.

Uppdatering.

Det har varit dålig uppdatering här de senaste två dagarna. Vi har varit sjukt upptagna, haha. Igår var P själv med Frank, de promenerade och käkade lunch på ciaociao. P hade fått avlastning av B medan han käkade, jag kan tänka mig att han käkade extra långsamt.

 

Vid 17 hämtade de mig på cafet och vi åkte till märsta. Där väntade hela P's familj med fin middag. Vi fick även et varsit påskägg, i mitt och P's var det godis och Frank fick en pingu till vagnen.



P är för närvarande i Linköping och tittar på hockey, jag och Frank har varit själv sen kl 15 och de lär väl inte komma tillbaka förän i nattt nån gång.

Nu skriker det inne från sängen, Frank har sovit i hela 3 minuter, haha.

Puss K.


Idag har vi varit i märsta på middag. Fran...

bild001 (MMS)

Idag har vi varit i märsta på middag. Frank fick en fin fin pingu till sin vagn, han blir så bortskämd. Nu ligger vi i sängen och ska försöka slå rekord i att sova länge:) imorgon ska P på hockey så jag och frank ska vara själva hela dagen. Vi får väl se hur det går... Puss K.


Dagen.

I dag har vi haft fullt upp, jag gick upp vid 12 och lät P och frank sova till halv två. Det var super sönt att vara vaken själv, inget skrik..
Jag han med att städa köket, damma överallt, städa Ps rum och vattna alla blommor. Jag är så nöjd att jag han med allt innan de vaknade. P hade till och med frukost som väntade på honom när han vaknade.

Vi har även varit på besök hos kompisarna på lilla essingen, jag och N har promenerat och käkat sushi medan boysen var på hockey. När de kom hem lagade vi lite mat och kollade film.
Frank sov massa när vi var där så jag hoppas verligen att han kan sova inatt. Han är nymatad nu men än verkar han inte vara sugen på att somna.

P sitter med honom i knät och muttrar nått om att han skulle vara som sina polare och somna direkt man lägger dem i sängen, haha. Men sånn tur har vi inte än, det kommer...

Nu ska jag sova så mycket jag kan inatt, vi har en jobbig dag framför oss imorgon. Jag ska jobba från 11, sen ska vi till Märsta på påskmiddag hos Ps föräldrar.
Vi får se hur de går på jobbet, P måste komma förbi efter några timmar så jag kan amma lillen. Jag har pumpat ut mjölk så det finns hemma men jag tror mina tuttar kommer sprängas om de inte kommer förbi en sväng. Jobbigt att stå i kassan och så kommer det ett skrikande barn, då kan jag räkna med mjölksprut, haha.
Lycka till, till mig och Frank imorgon...

Puss K.

Kissssssss...

Busungen har badat, efter badet får han alltid ligga i handduken naken och lufta sig lite. I dag fick han käka medan han låg i handduken, mycket dålig ide av mig MYCKET dålig ide...

Jag vet ju att kiddsen slappnar av när de käkar och att det oftast är då de kissar och bajsar. Och så var fallet, jag sitter och ammar honom, P sitter breid. Plötsligt flyger P upp från soffan och skriker "Han kissar!!!". Hela ammningskudden var blöt, soffan, soffans kuddar, mina byxor, P's arm ja allt som fanns i närheten. Så nu blir det till att tvätta imorgon, haha. Precis när vi fått på blöjan kom nr 2, så man får väl tacka för att det bara var kiss som kom på oss.

Puss K.

Städpatrullen?

Ja då var de dags att städa lägenheten igen, torka golvet, dammsuga och ja allt vad de nu innebär. Jag har faktiskt städat toan idag men resten av lägenheten skulle behöva en omgång.

Jag tror faktiskt att nästa helg behövs den städas, vilket sammanträffande att vi får besök då...
Jag har laddat upp med kaffebönor och hårfärg, så det är bara att ni laddar för storstädning, haha.

Puss K.

Glass i solen.

Jag och P har varit på en riktigt mysig promis i solen. Vi gick till jobbet först där det var massor av folk, jätte kul. Där åt vi en focaccia medan Frank sov i vagnen, eller mjo han sov 5 min innan jag var tvungen att hämta in honom för han skrek.


Sen gick vi och ja tro det eller ej, käkade glass. Vi satt i solen och åt en varsin kula glass, super gott. 

Nu är vi hemma igen och både jag och P är trötta då vi gick upp så tidigt imorse. Vi försöker få lillen att somna så vi kan göra desamma men det är inte de lättaste.


Puss K.


 

Bortskämd.

Frank vill inte sova i sin säng och nu duger det inte häller att ligga mellan mig och P, Nej nu ska han ligga på P's mage eller på mitt bröst. Vi har fått en bortskämd liten kille, elelr så har vi gjort honom bortsämd.


Här trivs han minsan bra..

Nu ska vi ta en sväng med vagnen till nyrenoverade cafet och hälsa på Ph, Frank ska ha sin nya superman tröja :)

Puss K.


Superman.

Frank har fått fin fina presenter av farbror D idag, en t-shirt och en superman overall. D har varit så snäll och burit runt på Frank hela kvällen, som har vägrat sova.
D kom vid 18 så från det har lillen varit vaken ända till nu när jag och P äntligen fått honom att sova.
Så nu är det snabbt in i duschen och hoppa i sängen och försöka hinna sova lite innan han vaknar vid 4/5..




Två hetingar :)

Puss K.

Frank 4 veckor.

Tänk att Frank redan hunnit bli fyra veckor, fatta EN månad. Det känns iof som jag alltid har haft honom men tänk vad fort tisen går. Snart är han tonåring och kommer springa efter massa tjejer, haha.

Nästa torsadg ska vi iväg och väga honom igen, undrar hur mycket han väger nu och hur lång han är? Han lär ju vara över fyra kilos strecket!?


En nyfödd liten Frank.

Puss K.

Fika på stan.

I dag har vi sovit lääänge, eller jag har sovit länge. P tog Frank vid 11 när han vaknade och jag sov vidare till 14, så skönt. Jag behövde verkligen vila lite.
Vi har även hunnit med en promis och invigt cafe 60's uteservering. Såklart var jag tvungen att sitta och rulla vagnen hela tiden för att lillen inte skulle skrika.

Det rykas om att vi ska få besök av P's bror snart, jag hoppas på de. Han är så gullig med Frank bär runt på honom hela tiden. Skönt med lite avlastning :)

Puss K.

Pappa klant.

P kan vara sämst i världen att klä på Frank. Kolla bara hur han har satt hans mössa, stackars barn.
Tur att vi åkte bil annars hade öronen blivit kalla.

 Vad är de med killar och klä på andra, de fattar verkligen inte hur man ska göra. När vi kom hem från sjukhuset hade jag svårt att böja mig ner pgs snittet, så P skulle ta på mig strumporna. Det gick INTE så bra, tårna fastnade vid hälen och ja det gjorde mer ont en vad de blev bra. Men han lär sig med tiden :)



Puss K.

God morgon. Lilla klarvakna sprattel gubbe...

bild032 (MMS)

God morgon. Lilla klarvakna sprattel gubben vägrar som vanligt sova:) i natt har Frank lyckats kissa ner 3 bodys, 2 skötbord och 2 lakan. Haha inte mycket sömn till mammsen. Puss K.


RSS 2.0