Overall.

Frankis nya overall, det var ett klart och tydligt:
-NEJ, MAMMA! När korten skulle tas, men jag låtsades inte höra..
 

Han kröp idag min lilla gullunge. Han tog 5 riktiga krypsteg, så snart kommer de säkert gå med en riktig fart. Vi har varit på mammaträff idag, hemma hos klara. Vi var fyra mammor med bebbar, alla bebbar som kan krypa var där så Frankis spanade in olika tekniker.
.
Puss K.

Klappa, klappa händerna smååå.


Gissa om vi har övat mycket..
Puss K.

Spyan.

Det är söndag och 1a advent, det firade vi med tre visningar och en kalasspya. Spyan kom medan jag kollade på lägnehet nummer 2, P ringer precis när jag står och pratar med mäklaren, han skriker i luren -KOM NU! och lägger på. 
Hela bilen och hela Frankis var nerspydda, av med jacka, byckor, strumpr, halsduk, ja ALLT och in i en filt i mammans knä. 
Medan P försöker få bort all mat, för ja, det är två burkar barnmat som kommit upp överallt(!) sitter lilla grisen i mitt knä och skrattar. Kul tycker han, mindre kul tycker pappan som fick bevittna en "America's Funniest Home Videos" spya i hans nya bil.
Nu är vi hemma, grisen sover och vi stinker spyor. Tvättmaskinen är igång, bilstolen hänger på tork lika så gosedjur och skor. Men det stinker iaf, P menar att det sitter i näsan. Jag kan inte annat än att hålla med.
.
Puss K.

Granen är hämtad från källaren inför 1a ad...

20101127283 (MMS)

Granen är hämtad från källaren inför 1a advent, så vi har julpysslat idag jag och frankis, och promenerat i det oerhörda kalla vädret. Frankis var varm och jag frös nästan ihjäl. David har varit här en sväng med, myspys. Imorgon ska vi på visningar igen :) Puss K.


Fredag.

Idag är en stor dag, jag har dealat till mig ett nytt lyxigt soffbord. Ut med IKEA skiten och in med bolia design, wiihoo vuxen? JA!

Fika med grannen som precis sålt sin lägenhet för en miljard kl 11, vid 13 kommer Ps pappa och ska fixa lite, mitt hår ska färgas och sen ska det kollas på idol.
Vi ska inte käkamer godis i denna familj, från idag äter vi grönsaksstavar och dipp. Inte dipp för mig med för P.

Frank skriker på mamma nu så ja jag får väl gå dit och leka lite. Föresten han har sjuk hosta på morgonen, kan man ge nått mot de? Han kan lixom inte riktigt somna om för han hostar så...


 
Vem har snott råttans hatt, råttans hatt, råttans hatt...

Puss K.

Ljusinstallation.

Alex, det är tur att du ska flytta hit så lilla Frankis blir lite mer kulturell. Mina ljusinstallationer lär nog inte roa honom länge till. Men måste säga att jag verkligen lyckades denna gång.
SPana in hur vig lillen är, tossingen i munnen. Haha
Puss K.

Önskelista.

Frankis frågade mig idag om det inte var dags för mig att lägga ut hans önskelista till tomten i bloggen.
-Javisst svarade jag and here it comes...

Brio byggklossar i färg
En potta, yes efter jul är de dags
En rolig dragleksak (typ briotaxen)
Ägg maraccas
Smarta leksaker (som man lär sig något av)
Bilar i plast (typ skopis i byggare bob)
Lumilove Barbapapa nattlampa
Vinterskor med sula
Skinntofflor av märket Bobux eller Robeez


Mina julklappar i år kommer antagligen att lysa med sin frånvaro, men ja ett försök är det väl värt...

Mjuksdress i velour, (XS byxor, S jacka)
Mulberry bayswater, chocolate
Mascara
Min ansiktskräm
En ny kappa
Ja jag skulle kunna fortsätta i evigheter, men ja detta får vara nog. Har jag tur kasnke tomten kommer med en mascara iaf :)

Puss K.

Knäppis.



Han är knäpp min son, allt ska in i munnen men helst ska man inte hålla i de.

Idag har vi varit på ÖF, sjukt stort och massa fina leksaker. Dit kommer vi absolut gå igen!
P har varit och hämtat Frankis nya merca idag, får bli en 1års present ist för julklapp då den var så stoooor. En gungkanin är även påväg hem till oss, den ska fixas och målas om av meee, picasso....

Puss K.

Sa jag föresten att jag har julpyntat idag, jajemensan de har jag minsann. På söndag åker även granen fram, wiihooo.

Vi har hittat ett grymt lekställe vid st e...

20101124268 (MMS)

Vi har hittat ett grymt lekställe vid st eriksplan. Frankis har hittat sitt kall i livet, F1 förare. Puss K.


Dumma pappa.



Här har vi den, filmen då Frankis blev väckt mitt i natten av pappan för att äta välling.
Smart smart smart pappa!!

Puss K.

Nöjd kille.

Frankis nya fina stol. Tack pappan hälsar plutten :)

 

Vi har haft en super mysig dag hos Astor, vi var 7 barn med mammor. Sjukt många i en lgh på 46kvm med det gick bra de med.

Puss K.

Sovsjukan.

Frankis har sovit i snart två timmar nu, helt sjukt. Det har inte hänt sen han var nyfödd, kasnke för att han är sjukis.
För jag ska låta honom sova tills han vaknar va? Inte väcka honom??

Vid 13 ska vi till Eva och Astor på fikamys. Hoppas lillen kommer vara på bra humör nu när han har sovit så länge.

Gårdagen var stressig, jag och Frankis sprang runt och kollade på 4(!) lägenheter till favvo Alex sen bar de av till Årsta till Tomas och Ida. Jag spanade in alla fina saker de köpt till lilltjejen och Frankis lekte massor med Ida. Skönt för mig :)
Ojojoj va fina tjejsaker de finns, jag måste få en liten dotter!! Tur jag har Frankis som kan beskydda en lillasyster :)


Frankis och morfar :)

Puss K.

Utan alvedon.

Yes, inatt var natten vi testade utan alvedon.
Frankis även kallad superungen sov från 19-05, käkade och sov till 8. P gick upp då och spelade lite, själv låg jag kvar i sängen till 0930, sååå skönt!

Idag står 3 visningar på schemat, jag och Frankis ska springa runt medan P sover klart. Efter det bär de av till Tomas och Ida för att spana in deras fina nya lägnehet.


En tjock och sliten mamma och en liten liten bebbe.

Puss K.

DU!

Dagen har vi delvis spenderat i märsta, Frankis har fotats under vattnet. Tre dyk blev de. Duktig kille. En ny bilstol har inhandlats och monterats, bild kommer :)
.
Frankis är sjuk, jätte förkyld stackarn. Vi använder flitigt snorsug, termometer och saltlösning. Alvedon får han varje kväll innan han somnar, han har ingen feber på hela dagen. Är de ok att ge alvedon iaf då?
I natt sov han från 19-04 käkade välling och sov till 8, kan de vara tackvare alvedonen? 
.
Puss K.

Kungen.

Frankis kan ställa sig upp själv. 
Torsdagen den 18 november hände de, fy fan va duktig han är min lilla kille. 
Vi ska inte heller glömma att duktiga Isak också ställde sig upp själv för första gången denna finfina dag. Vi väntade oss även att Erik skulle hoppa upp som de andra killarna men han ville ha ett eget "ställa sig upp själv" datum så ja vi får vänta tills imorgon.
.
Puss K.

Bästisar.

Puss K.

Mammaträff.

Idag har vi varit hemma hos sofia och träffat massa bebbar. Frankis skötte sig finfint.
Han brukar alltid vara gnällig och lite rädd för de andra barnen, eller nej inte rädd men han brukar bli lite ledsen när de klänger på honom och skriker.

Frank har börjat försöka krypa lite, han vickar över från sittandes så han hamnar på mage. Har man tur kommer han en liten bit innan han börjar tjura. Han försökte även ställa sig upp mot soffan idag, han kom nästan upp på fötterna. Så om någon vecka kan nog lillen ställa sig upp själv.

Frankis sov jätte dåligt inatt, P fick lägga honom i vagnen vid 3 då han varit vaken sen 0130, då somnade han om. Frank brukar alltid vakna vid 3-4 annars och få välling då, så imorse blev P lite lätt stressad vid 5 snåret när Frank inte vaknat upp i vagnen.
Vad gör smarthuvudet då? Jo han väcker Frankis som är så trött att han knappt kan hålla ögonen öppna och tvingar i honom välling. Smart kille de där, finns film på hela händelsen då P tyckte Frankis såg så rolig ut när han var trött.



Puss K.

Babysim.

Frankis spännd inför badet, med massa mat runt munnen. Haha tänker alltid att det försvinner i badet, smart mamma, mmmm.





Plutten i badet, alltid lika tveksam i början.
De två senaste gångerna har faktiskt gått toppen, men lillen vill helst bara bada med sin mamma. Näste fredag är sista gången på steg 1, tror jag ska fortsätta på steg 2, känns bra att han lär sig vara i vattnet. Vore kul om någon i familjen kan dyka. Själv vägrar jag blöta håret.

Idag ska vi hem till sofia och träffa massa bebbar och fika. Mysigt i detta regnväder.

Puss K.

Den fina tavlan frankis gjorde till pappan...

20101114249 (MMS)

Den fina tavlan frankis gjorde till pappan. Ena foten blev lite kvaddad men han är ju bara 8 månader. Inte så lätt att göra allt perfekt då :) nu vankas sushi framför ensam mamma söker. Puss K.


Pappor.

Idag är det farsdag! Grattis alla fina pappor.

Grattis till min pappa, min snälla fina pappa som bara är bäst i världen.

Grattis till Frankis pappa, en bättre pappa kan man inte ha.

Grattis till Ps pappa, som alltid ställer upp och fixar med allt.

Grattis till Frankis gudpappor, Andreas och Davve. Ni är bäst! Jag vet att ni kommer lära Frankis allt som är värt att veta. He loves you!

  

Idag ska det bakas tårta till papporna och P har fått en finfin tavla av Frankis som han gjort alldeles själv, han är duktig min son.

Puss K.

Besök.

Vi har haft besök av AL sen i torsdags. Hon har varit med på babysim vilket gick super bra. Nästa gång ska vi fota under vattnet.
Tog även några fina bilder på Frankis i badet, kommer kanske upp under kvällen eller imorgon.

Idag väntar loppis med Nillan, killarna ska ta hand om killarna. Ja vi får väl se hur de går med tanke på att P aldrig värmt Frankis mat. Blir nog Frankis som tar hand om P.

Snart ska vi käka frulle sen blir de morgonpromis med Vagn och hund, lycka till!

Puss K.

Bakabakakaka.

Japp ni läste rätt. Jag håller på att baka äppelkaka.
Måste ju styla lite nu när mammorna kommer förbi, ska säga att jag bakar varje dag, wiihihi.
Hoppas bara att den blir bra annars lär de inte köpa ljuget.

Imorgon ska jag ut med Nillan igen och bränna bort äppelkakan, sen blir det en tur till IKEA med alla barnen.
Sa jag föresten att vågen visar 50,5kg trots allt skit jag ätit den senaste veckan. Så det senaste är godis dieten!  It works.

Ne nu ska de städas lite.

Puss K.

Farligt.

Puss K.

Heldag på essingen.

Vid 10 imorse gick vi hemmifrån och var inte hemma förän vid 18 snåret.

Vi har promenerat, käkat sallad, lekt, promenerat, lekt, käkat mat, och pratat massa. Alltid lika trevligt, en sälenresa i mars ska även bokas snart. Så skojigt att få åka lite skidor, var typ 4 år sen sist.
Min lilla buse har blivit tokig, han kan numera stå i sängen. Ett filmklipp kommer :)
Imorgon kommer Ps föräldrar hit så jag ska passa på att städa lite, mammagruppen kommer ju hit på måndag.
Sängen måste sänkas med, mycket VIKTIGT!!
Hoppas att vi ska få kolla på lägenheten imorgon med.
Puss K.

Glädjetjut.

Puss K.

Bajsungen.

Här ska man spela in en fin film när plutten leker med löven, och vad hände då?
Knäppis barnet.
.
IKEA besöket gick sådär, bordet var såklart slut men vi fick med oss massa annat skit hem, haha. Har även slagit in årets första två julklappar idag, duktiga mig.
Imorgon är det dags för powerwalking igen, vi har haft ledigt sen i tisdags. Så nu måste all ben and jerry˙s brännas bort.
.
Puss K.

8 Månader.

Ojojoj vad tiden flyger förbi. Tänka sig att min lilla ängel redan är 8 månader.  


Frankis
Han kan vinka
Älskar avokado och mandisar
Käkar mat med stora bitar
Tycker om sin gåstol
Sitter som en buddha på golvet
Älskar när jag sjunger
Är en liten blygis
Har två små tänder
Sover 19-03, käkar välling och somnar om till 07


Nu bär det snart av till Ikea med resten av alla som har höstlov.
En liten fågel viskade i mitt öra att det finns en ny glögg på systemet med lakrits smak. HERE I COME.
Puss K.

Dagen.

Idag har vi gjort nada, P sov till 13 sen gick vi och fikade på hurtigs. 
Imorgon tänkte vi ta en sväng till IKEA och handla ett köksbord. Vi ska dit nästa Vecka med Nillan men eftersom P ska åka till amsterdam i helgen vill jag ha bordet redan nu. Tänkte att det kan bli lite avlastning kanske om Frankis kan sitta där och leka.
Puss K.

Skrattis.

Vi testar att lägga upp en film på knäppisen.
Puss K.

RSS 2.0